ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

New York Times: Αλέξης Τσίπρας, πρωταγωνιστής


Στην απουσία (non -show) του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο Μέγαρο και το Μέγαρο Μουσικής, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, εστιάζουν σε άρθρο τους οι «New York Times»
«Παρότι η Ελλάδα βρίσκεται σε οδυνηρή οικονομική κατάσταση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να ηρεμεί», γράφει η εφημερίδα.

«Απών από την πανηγυρική χορωδία, ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, ήταν ο πρωταγωνιστής του ελληνικού πολιτικού δράματος, που, σε αντίθεση με την οδυνηρή οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν δείχνει να ηρεμεί», γράφει με έμφαση η εφημερίδα.

Ο αρθρογράφος Andrew Higgins σχολιάζει τη στάση - απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως το κόμμα του είναι το πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επισημαίνοντας ότι πρόκειται (σ.σ. εννοώντας τον ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα) για τον πιο αδυσώπητο επικριτή των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το κείμενο, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, τον παρουσιάζει ως τον πιθανό διάδοχο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν επιθυμεί την κατάρρευση του ευρώ, απλά ζητά αλλαγές.

Για πρώτη φορά από το 2009, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να τονώσει την εθνική της υπερηφάνεια, τονίζει στη συνέχεια η εφημερίδα, αλλά και να συσσωρεύσει εσωτερικές πολιτικές αντιπαλότητες. Η μη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη ενός αριστερού συνασπισμού με δυναμική παρουσία κάτι δείχνει, καταλήγουν οι New York Times.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: New York Times: Αλέξης Τσίπρας, πρωταγωνιστής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">