ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημ. Στρατούλης: Πολιτική φιέστα η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας (VIDEO)


Ο Δ. Στρατούλης το πρωί στο Mega αναφέρθηκε στην ελληνική προεδρεία, την πολιτική ιδιοτέλεια που κρύβεται πίσω από την κατάργηση του 25ευρώ, καθώς και για το σκάνδαλο των εξοπλισμών και της διαρκούς συγκάλυψής του.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ελληνική προεδρεία ξεκινάει με τους πλέον αντιδημοκρατικούς όρους, καθώς με εντολή της ΓΑΔΑ, αλλά με την πολιτική ευθύνη να βαρύνει την κυβέρνηση απαγορεύτηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί παρόλο που το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι προστατεύεται από το Σύνταγμα και από την Ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Τα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας είναι πολύ στενά, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο να πάρει κάποια πρωτοβουλία, παρά τις σημερινές φιέστες της κυβέρνησης, η οποία στην πραγματικότητα δεν θέλει να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρεία για τα συμφέροντά της χώρας, όπως άλλωστε δεν εκμεταλλεύτηκε και την έλευση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που ασκεί έλεγχο για τα πεπραγμένα της τρόικας για τα αποτελέσματα του Μνημονίου στην Ελλάδα και άλλες χώρες.
Ο Δ. Στρατούλης σημείωσε ότι η κατάργηση του 25ευρου για τα νοσοκομεία πέρα από την κατακραυγή που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο κρύβει και στοιχεία πολιτικής ιδιοτέλειας, καθώς οι άμεσες ηλικίες που πλήγονταν άμεσα ήταν οι ασφαλισμένοι 65 ευρώ και άνω, τμήμα του πληθυσμού που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος σημείωσε ότι παρά τις καταγγελίες για λίστες με υψηλές καταθέσεις στο εξωτερικό που βρίσκονται στα χέρια του ΥΠΠΟ δεν έχουν ελεγχθεί γιατί δεν υπάρχει ούτε η βούληση από την κυβέρνηση, αλλά ούτε και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Για τους ανασφάλιστους μπορούσαν να βρεθούν χρήματα και από το πάρτι με τις μίζες από τους εξοπλισμούς που όμως δεν έχει γίνει το παραμικρό.  «Είναι απίστευτο ότι δεν έχει πάει ακόμα το φάκελο στον εισαγγελέα ο κος Τραγάκης» παρόλο που εμπλέκονται δύο υπουργοί και για ποινικές ευθύνες σύμφωνα με τον ίδιο, είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Στρατούλης, ενώ σημείωσε ότι και πέρα από το προφανές σκάνδαλο, για τους εξοπλισμούς υπάρχει και ένα σκάνδαλο διαρκούς συγκάλυψης.
Κατάντησαν την Ελλάδα επί της ουσίας, αφρικανική χώρα, κατέληξε την παρέμβασή του ο Δ. Στρατούλης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει ένα κονδύλι 140 εκ. που προορίζονταν για την Αφρική, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του Μνημονίου στη χώρα (π.χ. συσσίτια, εξώσεις).
Κ. Μπρ.

http://www.avgi.gr/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημ. Στρατούλης: Πολιτική φιέστα η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">