ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ την Παρασκευή 7/2


Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ ενάντια στις διαθεσιμότητες, την ανεργία, τις απολύσεις και την διάλυση της Δημόσιας Παιδείας. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει προκηρυχτεί απεργία από την ΟΛΜΕ ενώ θα πραγματοποιηθεί κοινό συλλαλητήριο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα (Προπύλαια και ΣτΕ) στις 10.30 π.μ. αλλά και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ αναμένεται να προχωρήσει σε στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στα δικαστηρια από τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης

Στην Αθήνα αναμένεται να μεταβούν καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στα Προπύλαια, ενάντια στις διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το βράδυ της Πέμπτης, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ όσοι μείνουν στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ, στις 11π.μ. της Παρασκευής, έξω από το δικαστικό μέγαρο.

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σε "οπισθοδρόμηση" οδηγεί το δημόσιο σχολείο η κυβέρνηση

Εκπρόσωποι των πέντε ΕΛΜΕ και των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα έδωσαν την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισαν πως οι επιλογές της κυβερνησης οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε "οπισθοδρόμηση".

Όπως υπογράμμισαν, εκατοντάδες καθηγητές θα απολυθούν, εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν. Παράλληλα, πρόσθεσαν πως 94 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, που είχαν κερδίσει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και είχαν επιστρέψει στις θέσεις τους, διώχθηκαν διότι υπήρξε οριστική απόφαση ύστερα από δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης, και θα μείνουν ακάλυπτες περίπου 1800 διδακτικές ώρες τη βδομάδα στα ΕΠΑΛ.

Επίσης, οι εκπαδευτικοί προβλέπουν δυσοίωνο το μέλλον για τους μαθητές της πρώτης λυκείου. Όπως σημείωσαν, το 30% των μαθητών δεν θα μπορέσουν να προαχθούν στην επόμενη τάξη του Λυκείου, αφού σύμφωνα με τον νέο σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα εξετάζονται με ένα νέο “σκληρό” σύστημα δίνοντας τα “βασικά” μαθήματα με σύστημα πανελλαδικών. Πιο συγκεκριμένα το 50% των θεμάτων σε για όλα τα μαθήματα θα προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα. Οι εκπαιδευτικοί υπογράμμισαν πως κάτι αντίστοιχο είχε εφαρμοσθεί και στο παρελθόν με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά για τους μαθητές.

Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημοτικά σχολεία

Τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 7/2 κήρυξε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού διδακτικού ωραρίου, προκηρύχθηκε προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις 11 το πρωί της ίδιας μέρας.

ΟΛΜΕ: Αιτήματα για επείγουσες συναντήσεις με τους υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας

Αιτήματα για επείγουσες συναντήσεις με θέμα τη διαθεσιμότητα έχει απευθύνει η ΟΛΜΕ προς τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Αναλυτικά:

«Προς: τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυρ. Μητσοτάκη

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν.

Εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Παρασκευή 7/2/14.

Σας ζητάμε επείγουσα συνάντηση την ίδια ημέρα το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα».

«Προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν.

Ζητάμε να πραγματοποιηθεί επείγουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για την οποία άλλωστε είχατε δεσμευτεί ότι θα γίνονταν στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση αυτή ζητάμε επίσης να συζητηθούν τα επείγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει όπως αυτά εξαιτίας του σεισμού στην Κεφαλλονιά, αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων και εξετάσεις, διάρκεια σχολικού έτους, προσλήψεις – κενά κ.ά, που αναφέρονται στο πλαίσιο αιτημάτων μας που σας έχουμε αποστείλει με αφορμή την απεργία 7/2/14».

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Το βράδυ της Πέμπτης θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία, που θα μεταφέρουν τους καθηγητές στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες.
Εκπρόσωποι των πέντε ΕΛΜΕ και των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα κατηγόρησαν σε συνέντευξη Τύπου την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε οπισθοδρόμηση.
Όπως υποστηρίζουν, εκατοντάδες καθηγητές θα απολυθούν, εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Την Παρασκευή στις 9:00 έξω από ΣτΕ θα συγκεντρωθούν επίσης εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και δημοτικοί αστυνομικοί, καθώς θα συζητηθεί η προσφυγή τους κατά του ν. 4172/2013 που επέβαλε τη διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει πως ο επίμαχος νόμος «απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ την Παρασκευή 7/2 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">