ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τζένη Βάνου: Ξεκίνησε την καριέρα της στην ΕΡΤ που πρόσφατα έκλεισε η κυβέρνηση


Η ερμηνεύτρια πολλών και μεγάλων επιτυχιών, όπως τα «Χίλιες βραδιές», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», « Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» και τόσα άλλα, έφυγε την Τέταρτη 05 Φεβρουαρίου από τη ζωή ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η Τζένη Βάνου ήταν γεννημένη τραγουδίστρια. Διέθετε αυτό το θείο χάρισμα της μαγικής φωνής που κατάφερνε να σε αγγίξει βαθιά με τη γλύκα της, το πάθος της, τον πόνο που έβγαζε. Ηταν, λοιπόν, μοιραίο για εκείνη να γίνει τραγουδίστρια. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει για δεκαετίες ολόκληρες στο ελαφρό και το λαϊκό τραγούδι, μόνο και μόνο χάρη σε αυτήν την υπέροχη φωνή. «Εγινα αυτό το όνομα μόνο επειδή ήθελε ο Θεός. Προσωπικά δεν έκανα τίποτα ουσιαστικό, δεν είχα ποτέ στη ζωή μου δημόσιες σχέσεις, δεν κυνήγησα τίποτα!», είχε δηλώσει η ίδια.

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ευγενία Βραχνού. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. 

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ που πρόσφατα έκλεισε η κυβέρνηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τζένη Βάνου: Ξεκίνησε την καριέρα της στην ΕΡΤ που πρόσφατα έκλεισε η κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">