ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιράκ: Δολοφόνησαν εννέα ανθρώπους για το θρήσκευμα τους


Εννέα άνθρωποι, εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί, δολοφονήθηκαν στο Ιράκ για το θρήσκευμα τους. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έγιναν στην επαρχία Σαλαχεντίν, βόρεια της Βαγδάτης, που βιώνει ένα από τα πλέον πολύνεκρα κύματα βίας στην πρόσφατη ιστορία της.

Τους έβαλαν να προσευχηθούν
Αντάρτες περικύκλωσαν καταυλισμό της αστυνομίας, στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, στην οποία ζουν διάφορες κοινότητες, συγκέντρωσαν έξι αστυνομικούς και πριν τους εκτελέσουν τους ρώτησαν ποιο ήταν το θρήσκευμά τους.

Εκείνοι για να σωθούν τους απάντησαν πως ήταν σουνίτες. Οι αντάρτες, που στην πλειονότητά τους είναι σουνίτες, κατάλαβαν ότι είναι σιίτες και τους ανάγκασαν να προσευχηθούν, ανέφερε πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Φόβοι για εμφύλια σύρραξη θρησκευτικού χαρακτήρα
Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, πριν λίγες μέρες στην Μπάιτζι, βρέθηκαν σε αγορά της πόλης τα κεφάλια τριών ανδρών, που είχαν απαχθεί αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Τικρίτ.

Οπως έγινε γνωστό από τις Αρχές πρόκειται για ηγετικό στέλεχος παραστρατιωτικής ομάδας που μάχεται κατά της αλ Κάιντα, το γιο του και έναν ξάδελφό του.
Τα μέλη των ομάδων της Σάχουα, που μάχεται εναντίον του εξτρεμιστικού δικτύου, γίνονται πολύ συχνά στόχος των σουνιτών ανταρτών, που τα θεωρούν προδότες.

Τους τελευταίους μήνες το επίπεδο της βίας στο Ιράκ χαρακτηρίζεται συγκρίσιμο με εκείνο του 2008, γεγονός που εντείνει τους φόβους ότι η χώρα βυθίζεται ξανά σε μια θρησκευτικού χαρακτήρα εμφύλια σύρραξη, όπως την περίοδο 2006-2007.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιράκ: Δολοφόνησαν εννέα ανθρώπους για το θρήσκευμα τους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">