ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη


Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής της εσωκομματικής συζήτησης, βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία.

Ο Θ. Καρυπίδης επικρίνεται για αντισημιτικές απόψεις και για λαϊκισμό και θεωρείται από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να στηρίξει τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη (στην Πελοπόνησο) υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και απλών μελών του κόμματος, που εξέφραζαν την διαφωνία τους.

Τον αποτροπιασμό της για τις “αντισημιτικές δηλώσεις” του υποψηφίου για τη θέση του περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, Θεόδωρου Καρυπίδη, εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) με σημερινή ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε πως το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει “εβραϊκές ρίζες” και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια “πράξη που απειλεί την Ελλάδα”.

Σημειώνεται ότι, αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη είχε εκφράσει κατ' αρχήν η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά τώρα έχουν διαχυθεί σε πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών. Με την ευκαιρία επανεξέτασης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, η Αριστερή Πλατφόρμα εμμένει και στην αντίθεσή της με την υποψηφιότητα του Οδδυσέα Βουδούρη.

Το "πάθημα" με την υποψηφιότητα Καρυπίδη, ας μας γίνει μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συμμαχίες. Με αξιολόγηση όμως, προσοχή και συλλογικότητα" έγραψε στο twitter ο Δ. Παπαδημούλης. Ο Ευ. Τσακαλώτος από την πλευρά του επεσήμανε ότι και τα μισά να ισχύουν από όσα λέγονται, ο κ. Καρυπίδης δεν έχει θέση στο κόμμα...

Συνεργάτες του πρόεδρου του κόμματος τάσσονται υπέρ της απόσυρσης της συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Σημειώνεται ότι ο ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας είχε προτείνει την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Μετά τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πέτρο Λάμπρο και Μάνια Μπαρσέφσκι που τάχθηκαν χθες υπέρ της αντικατάστασης του Θ. Καρυπίδη, στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε χθες και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ολα αυτά θα συνεκτιμηθούν στη σημερινή σύσκεψη και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, με στόχο να ομαλοποιηθεί το κλίμα όσον αφορά την εκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">