ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Του Γιάννη Κουρδομένου
Τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ - όπως διαπίστωσα σήμερα - υπολειτουργούν καθώς οι γιατροί απεργούν από τις 25 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.


Σήμερα το πρωί σε επίσκεψη που έκανα στο ΙΚΑ Γλυφάδας διαπίστωσα τη διάλυση του Εθνικού συστήματος υγείας.



Έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Μιλούν για παράνομη ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να τις σφραγίσει και να τις κλείσει.


Υπηρεσιακό έγγραφο που έφθασε σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι το υλικό θα πρέπει να συγκεντρωθεί και να παραδοθεί άμεσα.




Οι γιατροί απέστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ενώ τονίζουν ότι σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία ότι : «θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών».


Έρχονται καταγγελίες απο ολόκληρη τη χώρα για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο".

Στο μεταξύ με δελτίο τύπου η 
«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Ταστάνης κάνουν σαφή τοποθέτηση: 




Μπήκε λουκέτο στο  ΙΚΑ της Γλυφάδας - Κλείνουν όλες οι υγειονομικές μονάδες Π.Φ.Υ


Την επόμενη ακριβώς μέρα από το νομοσχέδιο με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη  κλείνουν όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς και όλες οι υγειονομικές μονάδες δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα. Ήδη στις κατά τόπους διευθύνσεις, έφτασε εγκύκλιος με την οποία γιατροί, νοσηλευτές , υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται από αύριο το πρωί έως και τη Δευτέρα να παραδώσουν όλα τα κλειδιά αλλά και τυχόν υλικά που έχουν χρεωθεί.


Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το λουκέτο, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα στα ΙΚΑ και άμεση διαθεσιμότητα εργαζομένων, υγειονομικών και γιατρών, μια πράξη χωρίς προηγούμενο και ιστορικό, καθώς δεν υπάρχει καμιά έτοιμη δομή να αντικαταστήσει τις μονάδες που κλείνουν.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός αυτό και καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μαζί με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουμε μαζικά στο ΙΚΑ της Γλυφάδας την Δευτέρα 17/2 και ώρα 08.00 για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. 
Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διεκδικώντας την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης καλεί τους πολίτες την Δευτέρα στις 7.30 το πρωί  στα πολυϊατρεία Αργυρούπολης  για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο λουκέτο και τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των γιατρών  και των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ.  

Όσων αφορά τη Γλυφάδα - καμία ενέργεια από τον Μνημονιακό Κόκκορη - οπότε καλούμε όλους και όλες εσάς το πρωί της Δευτέρας στις 8:00 στο ΙΚΑ Γλυφάδας.
Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν για τον δίκαιο αγώνα γιατρών και εργαζομένων ενάντια στον διασυρμό που οδηγούν οι κυβερνώντες το εθνικό σύστημα υγείας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">