ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η υπόθεση Καρυπίδη εξελίσσεται σε ''εφιάλτη'' της ριζοσπαστικής αριστεράς


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει λύση στο θέμα υποψηφιότητας Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Ο δημοσιογράφος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος χωρίς τη στήριξη της Κουμουνδούρου.

Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, ύστερα από δύο αναβολές το τελευταίο διήμερο και να λάβει τη σχετική απόφαση.

Χθες συναντήθηκε μαζί του ο Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας, που βρίσκεται στην Κοζάνη με τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης Κώστα Πουλάκη, προκειμένου να τον πείσουν να παραιτηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης τάσσεται υπέρ του Θ. Καρυπίδη με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του οργάνου του κόμματος.

Ο πρόεδρος του κόμματος θα μεταβεί στη Ρώμη για τριήμερη επίσκεψη, αλλά το ζητούμενο είναι να έχει δώσει νωρίτερα ή έστω μέχρι το βράδυ τη συγκατάθεσή του να αντικατασταθεί ο κ. Καρυπίδης για να μην παραμένει σε εκκρεμότητα μία υπόθεση που θα εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό σαββατοκύριακο από επικοινωνιακής άποψης.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Αριστερή Πλατφόρμα του Παν. Λαφαζάνη αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα για την υποψηφιότητα Βουδούρη, ενώ θα συζητηθούν και οι ευθύνες που υπάρχουν στην ηγεσία του κόμματος για τους χειρισμούς. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες επανέρχονται προσκήνιο δηλώσεις του Οδ. Βουδούρη, ο οποίος μετά την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει την ικανότητα να στοχάζεται και να αναστοχάζεται, να επιμένει στις ορθές επιλογές του, να αναγνωρίζει και να διορθώνει τυχόν λάθη του. Η πολιτική των συμμαχιών αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ συνθήκη της φυσιογνωμίας του.

Η υπόθεση της υποψηφιότητας Καρυπίδη στη Δυτ. Μακεδονία απειλεί να τραυματίσει το δημοκρατικό πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται με τις υποψηφιότητες άφθαρτων και νέων προσώπων. Ακόμη, βαθύτερα, μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της αριστερής διακυβέρνησης και να υπονομεύσει, εδώ, στην Ευρώπη και την Αμερική, το ριζοσπαστικό - αριστερό μήνυμα, που, κόντρα στις μεθοδεύσεις των αντιπάλων, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε, με πιο πρόσφατη την ευρωπαϊκή πρωτόγνωρη απήχηση της υποψηφιότητας Τσίπρα. Με επίγνωση των συνεπειών, συντεταγμένα, χωρίς εσωτερικές μάχες οπισθοφυλακών, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να (επανα)τοποθετηθεί και να προλάβει. Να ανταποκριθεί ανόθευτα έναντι των λαϊκών ελπίδων, από το έδαφος του κριτικού ορθολογισμού και των δημοκρατικών αξιών της Αριστεράς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η υπόθεση Καρυπίδη εξελίσσεται σε ''εφιάλτη'' της ριζοσπαστικής αριστεράς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">