ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Είναι η πρώτη φορά που ποδοπατούν το Σύνταγμα;




Γιάννης Κουρδομένος: Η υπόθεση αγοράς των οικοπέδων Παπαδημητρίου είναι ένα θέμα που με απασχόλησε περισσότερο από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, και αυτό διότι έγινε με τρόπο που δεν συνάδει με πολιτικό πολιτισμό. 

Σήμερα είμαι πεπεισμένος (ακόμα και προ της δικαστικής αποφάσεως) ότι υπήρξαν προσυνενοήσεις πριν γίνει δήμαρχος Γλυφάδας ο Κ.Κόκκορης, και αυτό απορρέει αρχικά από την συμμετοχή Παπαδημητρίου στο ψηφοδέλτιο ''ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' του Κ.Κόκκορη, όπως και από την πρόσληψη του δικηγόρου κ. Μπαβέα όταν έγινε δήμαρχος ο Κ.Κόκκορης.

Όπως είδαμε στο tsouxtra.gr δημοσιευμένο άρθρο του Δ.Καραπάνου για το σκάνδαλο, επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος κατέβαλε 3.356.461 ευρώ πέραν από το ανώτατο όριο της αντικειμενικής αξίας που επιτρέπει ο Νόμος 4067/12, και σε κατ’ ιδίαν συνεννοήσεις με τους οικοπεδούχους συμφώνησαν να αγοράσουν παράνομα τα οικόπεδα με 1290 ευρώ το μέτρο. (62% ακριβότερα)!! Την τιμή πρότεινε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σύντομο ιστορικό του σκανδάλου.
Τα ίδια οικόπεδα το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε με νόμιμες αποφάσεις δεσμεύσει για αναγκαστική απαλλοτρίωση με τίμημα όσο η αντικειμενική τους αξία όπως προβλέπει ο Νόμος, έχοντας ο Δήμος εξασφαλίσει τα αναγκαία χρήματα, άμεσα διαθέσιμα και περασμένα στον προϋπολογισμό. Απέμεινε η προώθηση της απαλλοτρίωσης. Η παράταξη Κόκκορη τότε δεν ψήφισε τις αποφάσεις αυτές απαλλοτρίωσης, ταυτιζόμενη με τις επιθυμίες των οικοπεδούχων οι οποίοι ήθελαν απευθείας αγορά ή αποδέσμευση των οικοπέδων. Προσέβαλλαν τις αποφάσεις απαλλοτρίωσης με τον δικηγόρο τους Μπαβέα και απερρίφθησαν οι προσφυγές τους. Εκείνες οι αποφάσεις προχώρησαν εγκρίθηκαν και νομιμοποιήθηκαν, με την δημοσίευση στο ΦΕΚ .(τεύχος απαλλοτριώσεων). Μόλις έγινε δήμαρχος ο κ. Κόκκορης προσέλαβε νομικό του σύμβουλο τον δικηγόρο των οικοπεδούχων κ. Μπαβέα. Διόρισε αντιδήμαρχο Οικονομικού την κόρη ενός των οικοπεδούχων. Αγνόησε και παρέκαμψε πραξικοπηματικά τις παραπάνω νόμιμες αποφάσεις για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων με 868 ευρώ το μέτρο του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Άγνωστο με ποιόν τρόπο ή ποία ανταλλάγματα, έπεισε τους αντιπολιτευόμενους στο Συμβούλιο αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων κ. Βαρβιτσιώτη, κ. Λανδράκη και τον αείμνηστο Παπαδόπουλο από κοινού να παρανομήσουν, ευνοώντας κατάφωρα τα συμφέροντα των οικοπεδούχων εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Ο κ.Καραπάνος στη συνέχεια αναφέρει όσα μετέδιδε ο υποφαινόμενος καθημερινά από τον Γλυφάδα fm όσων αφορά τα ''μπουμπούκια'' του κοινοβουλίου, και πως αντιλαμβάνονται το δίκαιο. (Οι διαδικασίες προπαγάνδας και διαξιφισμών που στήνουν δια μέσω των ΜΜΕ και των τηλεοράσεων αποσκοπούν αποκλειστικά σε ανυποψίαστους πολίτες, δεδομένης της ισχυρής συντεχνίας πολιτικών)

Ευτέλισαν την Βουλή για την φυγάδευση Βαρβιτσιώτη από την κρίση της Δικαιοσύνης!
Κάθε αίτηση της Δικαιοσύνης προς την Βουλή για άρση ασυλίας Βουλευτή χρεώνεται στην επιτροπή δεοντολογίας για να γνωμοδοτήσει και να εισηγηθεί στην ολομέλεια όπου αποφασίζεται κατά πλειοψηφία αν θα γίνει άρση ή όχι. Εκατοντάδες αιτήσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άρσης ασυλιών για εγκλήματα βουλευτών εις βάρος συνταγματικά κατοχυρωμένων συμφερόντων απλών πολιτών, μένουν ατιμώρητα μετά από υπόγειες διαβουλεύσεις και συμφωνίες των κομμάτων μεταξύ τους, για την αλληλοσυγκάλυψη βουλευτών όλων των κομμάτων. Πολλοί θιγέντες κατέφυγαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την βάναυση παραβίαση του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας από την αχαρακτήριστη αυτή συμπεριφορά της πλειοψηφίας των Βουλευτών από όλα σχεδόν τα κόμματα, που παραπέμπει σε πρακτικές μελών εγκληματικών οργανώσεων. Η χώρα μας έχει κατ’ επανάληψη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γι αυτήν την ξεδιάντροπη συμπεριφορά απαξίωσης της Δικαιοσύνης που αποτελεί ταυτόχρονα βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Ο κ.Καραπάνος καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές των κοινοβουλευτικών να απαλλάξουν τον Μ.Βαρβιτσιώτη.

Τέλος το οξύμωρο της ιστορίας είναι η τάση υποστήριξης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και πολλών εμπλεκομένων προσώπων για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Γλυφάδα.

Δεν νομίζεται ότι πρέπει να καταλαγιάσει αυτή η ιστορία των οικοπέδων πριν ξαναψηφίσετε και στείλετε στα έδρανα του δήμου υπόδικα πρόσωπα; Ειδικά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι αυτοί που συμφώνησαν την αγορά ήταν πολιτικά πρόσωπα με χρίσμα ΝΔ&ΠΑΣΟΚ και αρχηγοί παρατάξεων με κομματικοποιημένο χαρακτήρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Είναι η πρώτη φορά που ποδοπατούν το Σύνταγμα; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">