ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

To Πρόγραμμα απασχόλησης στην Γλυφάδα εχει γαλαζοπράσινο χαρακτήρα;


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αριθμός Σύμπραξης: 51
Τίτλος πράξης: ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Περιοχή: Νότιος Τομέας
Ωφελούμενοι: 78
Προϋπολογισμός: 390.000,00 €

Περιμέναμε την ανακοίνωση από την αναπτυξιακή σύμπραξη «Παραλιακό Μέτωπο Ανάπτυξης» η οποία δεν έφτασε σε εμάς για τη πληροφόρηση σας.
Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή σύμπραξη «Παραλιακό Μέτωπο Ανάπτυξης» υπήρξε έπειτα από τις αιτήσεις μου στον δήμο Γλυφάδας, συγκεκριμένου χαρακτήρα, και συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Γλυφάδας.

Στην αναπτυξιακή σύμπραξη, και το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για το τόπο μας, διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι οι εκλεγμένοι στη Γλυφάδα παρέκαμψαν το αίτημα του δημότη, και επικεντρώθηκαν σε ότι ενδιέφερε αυτούς.(Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά)

Το τοπικό σχέδιο για την απασχόληση στο Δήμο Γλυφάδας (που γίνεται κομματικού χαρακτήρα για μέλη ΝΔ & ΠΑΣΟΚ)  αφορά άνεργους- ες και νέους επιστήμονες.

Τα ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας) αποτελούν δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», με φορέα διαχείρισης, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

Αντικείμενο των πράξεων είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Στο κόστος των συγκεκριμένων πράξεων δεν περιλαμβάνεται το κόστος δημιουργίας της θέσης απασχόλησης. Οι υλοποιούμενες πράξεις έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ωφελουμένων αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Έμφαση θα δοθεί τόσο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της υπάρχουσας τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, όσο και στη διεύρυνση αυτής μέσω της υποστήριξης και ενίσχυσης νέων επιχειρηματιών και της ανάδειξης νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τα ΤΟΠΣΑ υλοποιούνται μέσω εταιρικών σχημάτων, τα οποία ονομάζονται Αναπτυξιακές Συμπράξεις (Α.Σ.). Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις έχουν τη μορφή Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών (ΑΜΚΕ), ενώ η οργάνωση και η λειτουργία τους, ρυθμίζεται από το άρθρο 18 του Ν. 4019/2011 (ΦΕΚ 216/Α). Οι εν λόγω Συμπράξεις επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και λειτουργούν αποκλειστικά για την εκτέλεση της πράξης που έχουν αναλάβει, στα πλαίσια των ΤΟΠΣΑ. Τα μέλη της κάθε Α.Σ ορίζουν συντονιστή εταίρο, ο οποίος έχει την ευθύνη για τον συντονισμό και διαχείριση του τοπικού σχεδίου δράσης.

Θεωρώ ότι είναι σαφής ο χαρακτήρας των ΤΟΠΣΑ, και πραγματικά πρέπει να λυπάστε όλοι για τις αντιλήψεις και πρακτικές των διοικούντων στη Γλυφάδα, όπως και για ότι επέλεξαν οι συμπράττοντες του «Παραλιακού Μετώπου Ανάπτυξης»

Έχει γίνει σαφές στο τόπο μας ότι συνολικά οι εμπλεκόμενοι, και φορείς, δεν επιθυμούν πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο στη Γλυφάδα, ούτε πλουραλισμό, ούτε ισοπολιτεία, ούτε πολιτικές ισορροπίες, και αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι
σύμφωνα όσων συμβαίνουν με μοναδικό τρόπο εις βάρος του δημότη που ανιδιοτελώς προσέφερε επί δεκαετίες.

Θα ενισχυθεί γαλάζιο τοπικό site από την περιφέρεια Αττικής κ.Περιφερειάρχη;

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 

ΥΓ: Για όσους ενοχληθούν από το δημοσίευμα ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ανοιχτός. ΔΕΙΤΕ και άλλη μια δημοσίευση ΕΔΩ: http://www.glyfadaweb.gr/2013/10/blog-post_6117.html
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: To Πρόγραμμα απασχόλησης στην Γλυφάδα εχει γαλαζοπράσινο χαρακτήρα; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">