ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον!» ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαρκέσει 2-5 Οκτωβρίου.

Το τρίτο έτος της ζωής του διανύει το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και γιορτάζει με μια τετραήμερη πολυθεματική διοργάνωση. 

Οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι η αντιφασιστική δράση, οι σύγχρονοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, οι διεθνείς εξελίξεις, οι εναλλακτικές μορφές συνεταιριστικής δραστηριότητας, η συλλογική δημιουργία και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα αποτελέσουν εφαλτήριο για πλούσιο προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών.

Βασικές ψηφίδες που συνθέτουν το μωσαϊκό της φετινής διοργάνωσης αποτελούν τα ποικίλα θεματικά εργαστήρια. Τα workshops καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών. Από τον αντιφασισμό και την αποδόμηση των στερεότυπων στις έμφυλες σχέσεις μέχρι τις εργασιακές διεκδικήσεις και τον παραγωγικό μετασχηματισμό.

Στο χώρο του φεστιβάλ, δίκτυα αλληλεγγύης, συνεταιριστικά εγχειρήματα, μεταναστευτικές κουζίνες και διάφορες συλλογικότητες θα δώσουν το «παρών», ενώ επίσης κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά δρώμενα αλλά και αθλητικές δραστηριότητες θα δώσουν τον τόνο σε ένα γεγονός που αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες νέων (αλλά και πολλών όχι και τόσο νέων) ανθρώπων.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτικές συζητήσεις και workshops για μια σειρά από ζητήματα, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις καθώς και άλλα διαδραστικά δρώμενα. 

Την Κυριακή το απόγευμα (στις 19.30) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Συμμαχία για την ανατροπή στην Ευρώπη». 

Για το εν λόγω ζήτημα θα συζητήσουν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ευρωβουλευτής του ισπανικού Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και ο γενικός γραμματέας της FIOM (Ιταλία) Μαουρίτσιο Λαντίνι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς (ΚΕΑ) Πιερ Λοράν.


Ο  ΓΛΥΦΑΔΑ WEB θα βρίσκετε στην εκδήλωση - εκτός απροόπτου - το Σαββατοκύριακο ώστε να σας μεταφέρει κάποιες εικόνες του φεστιβάλ - γιορτής.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">