ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για την υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, αλλά και της 13ης και 14ης σύνταξης και 13ου και 14ου μισθού, προβλέπει πρόταση νόμου του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ με πρώτη υπογράφουσα την επικεφαλής της Κ.Ο. Αλέκα Παπαρήγα ζητούν άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων στην προ κρίσης κατάσταση και κάλυψη των απωλειών, καθώς αποτελούν επείγον μέτρο ανακούφισης της εργατικής οικογένειας.

«Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ. Δηλαδή, να μπει οριστικό τέλος στην πανσπερμία των εργασιακών σχέσεων, στη μερική απασχόληση, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που κατεβάζουν τους μισθούς σε άθλια επίπεδα, στα 200 και 300 ευρώ», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου και τονίζουν ότι αυτό σημαίνει επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που καλύπτει σήμερα περίπου 300.000 εργαζόμενους.

Πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κατέθεσε νωρίς το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τον Περισσό στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προβλέπεται επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης.

Προβλέπεται η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά όχι και η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όπως η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία, με συνέπεια να περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων.

Επίσης, σε αντίθεση με την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή του ΚΚΕ περιλαμβάνεται ρύθμιση για την επέκταση εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων μέχρι την υπογραφή νέας.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">