ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. 

Κατά τη συζήτηση ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη συνεργασία με την ΕΕΕ και την υποβολή προτάσεων από την πλευρά της ώστε να επιτυγχάνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο η απορρόφηση των αποφοίτων σπουδαστών από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στα πλοία ελληνικής ή ξένης σημαίας.

«Διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες σπουδαστές να μπαρκάρουν έλαβα μία πρωτοβουλία να διευθετηθεί με υπουργική απόφαση η διαφορετική ασφαλιστική αντιμετώπιση μεταξύ των σπουδαστών που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια σε πλοία με σημαία κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σημαίας τρίτης χώρας, και εκείνων που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια σε πλοία υπό ελληνική σημαία. Με τη δική σας συμβολή μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη ρύθμιση και να δούμε τους σπουδαστές μας να πραγματοποιούν το όνειρό τους να βγουν στη θάλασσα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε την Ένωση για τον σχεδιασμό του υπουργείου αναφορικά με την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο από τις υπηρεσίες του υπουργείου η κατάρτιση των απαραίτητων κανονιστικών πράξεων για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης, που έχουν σκοπό τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης που παρέχονται στη χώρα, «αντάξιες των προσδοκιών των ναυτικών και του εμπορικού μας στόλου».

Και πρόσθεσε: «Η λειτουργία των ιδιωτικών σχολών θα έχει έναν επιπλέον στόχο, την ευελιξία στην εξυπηρέτηση των ναυτικών, που θα αποκτήσουν ευχερέστερη πρόσβαση στις εκπαιδεύσεις που κρίνονται απαραίτητες για τη ναυτολόγησή τους όλο το χρόνο και όχι με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την ανακαίνιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, την αναβάθμιση τους σε εκπαιδευτικό εξοπλισμό, αλλά και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και πρόσθεσε ότι για την ενίσχυση του εκσυγχρονισμού των σχολών, το υπουργείο ήδη προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού 1.600.000 ευρώ για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού των σχολών σε όλη την επικράτεια.

Γιάννης Κουρδομένος: Το υπουργείο που δείχνει εμπράκτως τόσο ενδιαφέρων για τους εφοπλιστές, και ο υπουργός κ.Βαρβιτσιώτης ο οποίος πράγματι υπηρετεί στον βέλτιστο βαθμό τα συμφέροντα των πολιτών και των εφοπλιστών, δεν δείχνει στον ελάχιστο βαθμό το ίδιο ενδιαφέρων ώστε να λυθεί ένα τοπικό ζήτημα δεκαετιών για την πόλη μας;

Σημείωση: Έπειτα του ενημερωτικού ιστολογίου ΓΛΥΦΑΔΑ WEB στα νότια προάστια, έχουν δημιουργηθεί περίπου 100 ενημερωτικές ιστοσελίδες. Πλήρης κορεσμός με τις ίδιες ειδήσεις. Το βασικό έλλειμμα στα νότια ήταν και παραμένει μια *άμεση δομή ενημέρωσης όλων των δημοτών στα ερτζιανά κ.Βαρβιτσιώτη.
*Εννοώ το 40% δημοτών - ενίοτε και 60% κατά περιοχή και ηλικία, οι οποίοι δεν χειρίζονται υπολογιστές και δεν ενημερώνονται για σειρά τοπικών ζητημάτων.

Αρκετές δεκαετίες υπηρετήσατε συνολικά ως κυβερνήσεις τις πολυ-επιχειρηματικές δράσεις των εφοπλιστών, οι οποίοι μπήκαν και στα χωράφια της ενημέρωσης και των ΜΜΕ, με βασικό έλλειμμα τις ίδιες πολιτικές και για τους υπολοίπους πολίτες.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">