ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ταυτοποιήθηκε κατά την αστυνομία, ο 30χρονος που συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Βύρωνα και εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ενώ βαρύνεται και με άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι ηλικίας 31 ετών.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής έχουν τεθεί οι σημειώσεις που βρέθηκαν πάνω στον νεαρό, που συνελήφθη χθες στον Βύρωνα, σε γκαράζ που είχε νοικιάσει τον Ιούνιο του 2013 ο ίδιος ο Ν. Μαζιώτης. Σύμφωνα με αυτές, στόχος των τρομοκρατών ήταν εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κτίρια εταιρειών, αλλά και η «έδρα» της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στο μπλοκ με τις χειρόγραφες σημειώσεις βρέθηκαν αναλυτικές αναφορές σε χώρους κατοικίας και εργασίας, καθώς και ευρύτερες πληροφορίες που θέτουν στο στόχαστρο των τρομοκρατών τους εφοπλιστές Βαγγέλη Μαρινάκη και Θεόδωρο Βενιάμη, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη, καθώς και τα γραφεία των εταιρειών ιδιοκτησίας τους.

«Υπήρχαν αναφορές για τη Νέα Δημοκρατία και για τις εταιρείες Capital, Siemens, Info quest, με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτωβρίου για πρόβα τζενεράλε και 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα», δήλωσε χθες κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

«Οπως γνωρίζετε, αυτή την ημερομηνία είναι η επέτειος της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και είναι προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση. Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα "χτυπήματα" με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και *κοινωνική μας συνοχή», τόνισε.

Aπό νωρίς το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο πατρικό σπίτι του 31χρονου.

Ο 31χρονος δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για κανένα αδίκημα, ενώ το πατρικό του σπίτι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα με το παιδί τους στο Μαρούσι.

Γιάννης Κουρδομένος: Προσωπικά δεν πιστεύω κανένα, διότι γνωρίζω από πρώτο χέρι ποιοι και πως υπονομεύουν τους θεσμούς, καθώς και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή, και με ποιες μεθόδους φροντίζουν αναξιοκρατικά το συμφέρον εκλεκτών μελών Τ.Ο εις βάρος της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, και του πολιτισμού.

Το αυταπόδεικτο στο δήμο Γλυφάδας - σήμερα - άτομα που δεν έχουν προσφέρει το ελάχιστο στον τοπικό μας πολιτισμό, και ουδέποτε έχουν εκστομίσει μια άποψη, μια πρόταση, ένα επιχείρημα, να βρίσκονται επί του παρόντος με θεσμικό ρόλο, πιστοποιεί όσα δηλώνω ανωτέρω.

Ο κάθε πολίτης σε μια δημοκρατία μπορεί να πιστεύει και να διακηρύσσει 
οτιδήποτε τον εκφράζει, και ειδικά όταν διαθέτει τα πειστήρια

Πλήρως απαράδεκτο να κατηγορούνται δημόσια άσχετοι όσων αφορά την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή, όταν γνωρίζουμε ότι αυτό διαπράττεται από τους έχοντες θεσμικό ρόλο, οι οποίοι εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα εκμαυλίζουν τους θεσμούς, και δημιουργούν ρήξη στην κοινωνική μας συνοχή.

Όπως έλεγα στο παρελθόν ραδιοφωνικά από τον κατασχεμένο επανειλημμένα ΓΛΥΦΑΔΑ FM ως πολίτες δεν κινδυνεύουμε από κανένα ''τρομοκράτη'' γιατί οι τρομοκράτες, και οι υπονομευτές της κοινωνικής μας συνοχής, είναι σε πολλές περιπτώσεις οι έχοντες θεσμικό ρόλο, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που αξιώνουν, δημιουργώντας κατακερματισμό, διχασμό, και σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική μας συνοχή.

*Σημειωτέων δεν γλύφουμε όλοι ''κατουρημένες ποδιές'' για λίγα 500άρικα εξυμνώντας όσους διέλυσαν την Ελληνική κοινωνία και δολοφονούν χιλιάδες συμπολίτες μας. (Έχει γίνει η πρέπουσα αναφορά στο πόσους ''αυτοκτόνησαν'' τα τελευταία χρόνια οι έχοντες θεσμικό ρόλο;)

*Διαπίστωσες τις παρεμβάσεις όσων αξίωσαν θεσμικό ρόλο στη Γλυφάδα ώστε όλοι να ζήσουμε την ζωή που μας εκφράζει, η το αντίθετο; Οι καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM όπως και η καθολική αποσιώπηση από όλους όσους αξίωσαν θεσμικό ρόλο δεν καθιστά σαφές ότι διαλύουν απόλυτα την κοινωνική συνοχή και επιφέρουν διατάραξη;

* Είναι αναγκαίο και αυτοτελώς να εξετάσουμε το ποιόν της συλλογικότητας που δημιουργείται ­ και της αξίας της κοινωνικής συνοχής που προκύπτει αν της εναποθέσουμε το ηθικό βάρος του ευ ζην.
Οταν η πολιτεία αναλαμβάνει να μας υποδείξει τι αξίες ή τι αντιλήψεις για τον άνθρωπο και τον κόσμο πρέπει να ακολουθούμε στη ζωή μας, μας μεταχειρίζεται ως υπεξούσιους και μας μειώνει όλους, ακόμη και όσους από εμάς τυχαίνει να θεωρούμε το αξιακό αυτό σύστημα ορθό. Γιατί έτσι προσβάλλει τη βαθύτερη ηθική ρίζα της θεσμικής μας οργάνωσης, που δεν είναι άλλη από τον αμοιβαίο σεβασμό όλων μας ως προσώπων αυτόνομων και ίσων στις δυνατότητές μας να ζήσουμε μια ζωή που να μας εκφράζει. Και μια κοινωνική συνοχή που παραβιάζει αυτή την αρχή δεν αποτελεί θετική πολιτική αξία αλλά το ακριβώς αντίθετό της.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">