ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Στις 5/10/2014 και με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ., η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας τιμώντας την ημέρα αυτή , επισκέφθηκε το ίδρυμα Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ απονέμοντας παράλληλα τιμή με την κατάθεση στεφάνου στην τελευταία κατοικία του Εθνάρχη και ιδρυτή της Ν.Δ.

Το ίδρυμα Κ.Καραμανλή βρίσκεται στην οδό Ε. Βενιζέλου και Καραϊσκάκη 6 στην Φιλοθέη και το οικόπεδο στο οποίο στεγάζεται το ίδρυμα προέρχεται από αγορά στην οποία είχε προβεί ο ίδιος ο Εθνάρχης από την λέσχη δικηγόρων λίγο προτού αναχωρήσει για την Γαλλία.

Στην είσοδο του ιδρύματος τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας υποδέχθηκε η κ. Σκρέκα, έμπιστη συνεργάτης και φίλη του αείμνηστου Κ. Καραμανλή την οποία ευχαρίστησαν θερμά για την ξενάγηση και τις πληροφόρίες που τους παρείχε.

Η κ. Σκρέκα βρίσκεται στο ίδρυμα Κ. Καραμανλής επί 28 συναπτά έτη κατόπιν επιθυμίας του Κ.Καραμανλή, ο οποίος παραχώρησε σε εκείνη και στον σύζυγο της, χώρο εντός του ιδρύματος προς μόνιμη κατοικία, όταν ακόμα αυτό βρισκόταν υπό κατασκευή, και με μόνη προϋπόθεση εκ μέρους της, την προσοχή , φροντίδα και φύλαξη του ιδρύματος.




Προχωρώντας λίγα μέτρα από την είσοδο του ιδρύματος σε περίοπτη θέση δεσπόζει η προτομή του Εθνάρχη. Ακολούθως η πρώτη αίθουσα που η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας ξεναγήθηκε ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων όπου ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων φωτογραφίες του Κ.Καραμανλή από ιστορικά πολιτικά και όχι μόνο γεγονότα , όπως είναι η ένταξη ης Ελλάδος στην ΕΟΚ και η απονομή του βραβείου Καρλομάγνος το 1978 για την συνεισφορά του στην ιδέα της Ευρώπης .

Σε συνέχεια της ξενάγησης στους χώρους του ιδρύματος, βρέθηκαν στο προσωπικό γραφείο του Κ. Καραμανλή το οποίο και διατηρείται όπως ο ίδιος το άφησε κατά την τελευταία ημέρα παρουσίας του στο ίδρυμα.
Ωστόσο ο χώρος που εντυπωσίασε ήταν η μεγαλοπρεπής βιβλιοθήκη του ιδρύματος η οποία περιλαμβάνει 45.000 τίτλους βιβλίων και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες των Βαλκανίων. Στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος βρίσκονται εκτός των άλλων σημαντικών συγγραμμάτων και προσωπικά χειρόγραφα του Εθνάρχη.

Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη καθ' ότι ο χώρος του ιδρύματος αποτελεί ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, πολιτική και πολιτιστική κληρονομιά η οποία οδηγεί αυτομάτως σε εντονότατους προβληματισμούς για την σημερινή πολιτική κατάσταση .

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το ΊΔΡΥΜΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ δεν χρηματοδοτείται από το κράτος και έχει ως κύρια πηγή εσόδων δωρεές φίλων του ιδρύματος.

Η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιωάννη Κουτρούμπα και το γραφείο του για την την ευγενική προσφορά του στεφανιού.

«ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΩ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ
ΑΦΙΕΡΩΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  1907- 1998


Για την ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας παρευρέθησαν οι:
Ορνιθόπουλος Λάζαρος (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Αποστολίδης Νικόλας ( Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Καραβιώτη Κατερίνα ( Μέλος Γραμματείας Διεθνών σχέσεων ΟΝΝΕΔ)
Αναγνώστου Γιάννης ( Οργανωτικός Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας )
Μαυριδάκης Μιχάλης ( Μέλος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Χαρίτος Μάριος (Μέλος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Χρηστάκη Μαρίνα (Πρόεδρος ΜΑΚΙ Γλυφάδας)
Γιούτσου Κατερίνα 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">