ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ 7,5 ΜΟΝΑΔΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 7,5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17%.

Επίσης η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 6,5%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ με 5,5% , η Ελιά 3,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%. Εκτός κοινοβουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένουν ΔΗΜΑΡ (1%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%).

Όσον αφορά στην προεδρική εκλογή το 46% απαντά πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό κρίνει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Ανεξαρτήτως προτίμησης, το 47% πιστεύει πως κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους, ενώ μόλις το 42,5% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή θα βρει το πρόσωπο που θα κερδίσει τη στήριξη 180 εδρών.

Σχολιασμός Γιάννης Κουρδομένος: Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τους φόβους μας διεύρυνσης του ελλείμματος ουσιαστικής εκπροσώπησης, δεδομένου ότι οι Τ.Ο και οι εκλεγμένοι μας στις τοπικές κοινωνίες αποκόπτονται από τον ρόλο που αξίωσαν, και επενδύουν σε συγκυριακό επίπεδο με την προώθηση των ομάδων τους.

Σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και αυτό είναι απόρροια των κάκιστων πολιτικών της συγκυβέρνησης που δεν φέρνουν απτά αποτελέσματα στους πολίτες, όμως, η εκπροσώπηση χωλαίνει στις τοπικές κοινωνίες.

Είχα τονίσει επανειλημμένα ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο με δεδομένη υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ 5 - 10 ποσοστιαίων μονάδων, στις τοπικές κοινωνίες, να υφίσταται ελλιπής εξισορρόπηση δυνάμεων που αποβαίνει κατά των δημοτών - πολιτών.
Μια εν δυνάμει αυριανή κυβέρνηση οφείλει να διαμορφώνει από σήμερα τις συνθήκες εκπροσώπησης των δημοτών - πολιτών που δεν έτυχαν έως σήμερα ενδεδειγμένης εκπροσώπησης. Εννοώ εξισορρόπηση δυνάμεων για πραγματική δημοκρατία. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ 7,5 ΜΟΝΑΔΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">