ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε τελικώς ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, μεταβάλλοντας την αρχική δήλωση που έκανε μετά την αποκάλυψη ότι είναι ιδιοκτήτης δύο offshore εταιρειών οι οποίες ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην αγορά αμυντικού υλικού. 

«Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι. Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα», είπε χθες (ΑΝΤ1) και τόνισε επί λέξει ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος», υπαναχωρώντας από την αρχική του τοποθέτηση ότι «θα διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια», η οποία είχε ερμηνευθεί ως προαναγγελία παραίτησης.

Το κλίμα, ωστόσο, στον ΛΑΟΣ είναι πλέον πολύ βαρύ και το ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι:  Τα πήρε τα τούβλα; Τα άρπαξε τα φράγκα για τα εξοπλιστικά; Με απόδειξη ότι είναι ο νέος Άκης θα γλυτώσει τη φυλακή; Είναι ενδεικτικό ότι ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Γεωργίου, σε συνέντευξή του («Παραπολιτικά») θέλησε να διαφοροποιήσει απολύτως τη δική του θέση, λέγοντας πως «δεν έχω καμία σχέση με τις προσωπικές υποθέσεις του κ. Καρατζαφέρη».

Σε κάθε περίπτωση, νεότερα για την υπόθεση Καρατζαφέρη θα προκύψουν την επόμενη εβδομάδα καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής, κ. Γ. Καλαντζής, ανέφερε χθες ότι την άλλη Τρίτη ή Τετάρτη θα έχει επιβεβαιωθεί από τους ορκωτούς λογιστές αν ο κ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει τις offshore εταιρείες και το ποσό ύψους 1,65 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει εισπράξει μέσω αυτών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, που είχε κατηγορηθεί κάποτε από τον κ. Καρατζαφέρη για τον τρόπο που ασκούσε τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμύνης, παρουσία του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δήλωσε χθες «χαρούμενος» που έστελνε όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις προς έγκριση στο ανώτατο αυτό όργανο.


ΤΟ STORY ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενημερώθηκαν οι αρχές ότι πρέπει να ψάξουν τα ίχνη μίας μίζας για τη σύμβαση αγοράς των 4 Super Puma που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 64 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των άλλων στοιχείων, ο καταγγέλλων ενημέρωνε και για την ύπαρξη off shore που πρέπει να μπουν στο δικαστικό στόχαστρο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ Eurocopter και ελληνικού Δημοσίου, δύο εταιρίες εμφανίζονται ως μεσάζοντες. Πρόκειται για τις Kestrel και Malwern, συμφερόντων δύο επιχειρηματιών που ενεπλάκησαν στη σύμβαση και σήμερα είναι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί Jersey η Malwern (με έδρα τον Παναμά) είχε πιστωθεί από το 2000 έως και το 2008 με εμβάσματα 5,5 εκατ. ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες Copsi Sal και Medifin Sal οι οποίες ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της Eurocopter.
Στη συνέχεια, οι off shore Premium Properties και Malwern εμφανίζονται να βάζουν 1,6 εκατ. ευρώ στην off shore Catalina, που φέρεται ότι ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που αφορούν στη σύμβαση του εξοπλιστικού προγράμματος, το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο ήδη κατηγορουμένων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών επίσης στο νησί Gernsey. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">