ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΦΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Τζιφόπουλος, μετά την κατακραυγή για τις απαράδεκτες δηλώσεις του. Η παραίτηση του έγινε δεκτή από τον Πρύτανη Περικλή Μήτκα.

Ο κ. Τζιφόπουλος, που μέχρι σήμερα ήταν και Πρόεδρος της Φιλοσοφικής σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι δηλώνει:

«Εγώ φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστικοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου».
Όσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για αδικαιολόγητη μεν, επιπόλαια δε, φραστική υπερβολή, που δεν αντανακλά τις απόψεις του κ.Τζιφόπουλου. Ωστόσο χαρακτηρίζουν τη δήλωση του απαράδεκτη.

Σε ανακοίνωση της η Πρυτανεία Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει, ότι οι δηλώσεις Τζιφόπουλου σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τζιφόπουλου και ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Το βίντεο με τη δήλωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ.
«Υπάρχει ένας αυξανόμενος αυταρχισμός στα Πανεπιστήμια, που δεν περιορίζεται στο πρόσωπο του κ. Φορτσάκη. Νομίζω ότι μετά τις δηλώσεις του Αντιπρύτανη είναι σαφές πως πρόκειται για τις πιο αυταρχικές πρυτανείες της μεταπολίτευσης» δηλώνει στη HuffPost Greece, φοιτητής της Φιλοσοφικής της Θεσσαλονίκης.
Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές που έφτασαν το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων, επιδιώκοντας να παρέμβουν στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Συγκλήτου, προχώρησαν σε κατάληψη όταν διαπίστωσαν ότι η Σύγκλητος συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη.

Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΦΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">