ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ...

Το γνωστό σύστημα  με σκοπιμότητα ώστε να εξυπηρετηθούν προσωπικές τους σκοπιμότητες τώρα το λένε εθελοντισμό στη Γλυφάδα.

Βλέπουμε σε μια αφίσα που διαφημίζει το ρεστοράν του γκολφ Γλυφάδας, το όνομα της κ.Μαίρης Μηλιαρέση, και με το σλόγκαν ο Άγγελος Ανδριανός μας ταξιδεύει μουσικά... και τουλάχιστον προσωπικά ενίσταμαι, δεδομένου ότι χιλιάδες συμπολίτες μας ανεξάρτητα ηλικιών επί πολλά χρόνια ταξίδευαν δωρεάν μουσικά από τη συχνότητα του ΓΛΥΦΑΔΑ FM,  και το μουσικό ''ταξίδι'' το συντόνιζε ο Τόλης Βασιλείου που ουδέποτε οι εκάστοτε διοικήσεις του αναγνώρισαν το ελάχιστο, όπως και στον υποφαινόμενο που ανιδιοτελώς λειτούργησε επί δεκαετίες στη Γλυφάδα δεχόμενος διώξεις και κατασχέσεις ως ευχαριστώ!

Σαφώς δεν έχω λόγια για την ''ποιότητα'' - πάστα των συμπολιτών μας που πολιτεύονται, και ειδικά σε όσους και όσες ορίζονται στους ανάλογους τομείς και ειδικά πολιτισμού.

Γίνετε σαφές ότι είμαστε σε μια πόλη που έχουν εκμαυλιστεί τα πάντα, όσοι πρέπει να μιλήσουν κάνουν τους κινέζους, και τελικά ποιοι είναι οι συμπολίτες μας; Κάποιοι που αξίωσαν ψήφους και βρίσκονται στη δική μας συνοικία δεν ντρέπονται για τον ευτελισμό και την αχαριστία από τη πλευρά των εκάστοτε διοικoύντων;

Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει να κάνει με τη πολιτική, είναι ζήτημα που άπτεται του υφιστάμενου τοπικού πολιτισμού. Υπάρχει κ.Τάσο Ταστάνη και Χρήστο Μιχαλακάκο;

Οι επιχειρήσεις του δήμου γίνονται το εφαλτήριο για την επαγγελματική ενασχόληση των εκλεγμένων που δεν τους είναι αρκετό που είναι αιρετοί.
Βλέπε δημοσιεύματα σχετικά με την κ.Βάνα Μπάρμπα και την Μαίρη Μηλιαρέση τα οποία υφίστανται στο τοπικό τύπο.

Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια πως η τωρινή διοίκηση εκμεταλλεύεται και καπηλεύεται και σε άλλο τομέα.  





Η Γλυφάδα και οι συμπολίτες μας χρειάζονται οργανωμένες δομές με εργαζομένους και όχι εθελοντές. Πρόσφατα σε συζήτηση που είχα ο ίδιος με πολλούς/ες ηλικιωμένους συμπολίτες μας ήταν κατηγορηματικά κατά των εθελοντών/ιων και ζητούν εργαζομένους στα ΚΑΠΗ.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Για πρώτη φορά το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου, όλα τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Γλυφάδας άνοιξαν τις πόρτες τους. Η λειτουργία τους έγινε εφικτή χάρη στη σχετική απόφαση της νέας δημοτικής αρχής και στην εθελοντική εργασία δεκάδων δημοτών.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά:

«Η συντροφικότητα και η ζεστασιά είναι αναγκαία στοιχεία για να κυλάει όμορφα η ζωή μας. Γι' αυτό, παρά τις δυσκολίες των καιρών, αποφασίσαμε στη Γλυφάδα μας να ανοίγουμε τους χώρους των ΚΑΠΗ και τα Σάββατα, με τη βοήθεια των εθελοντών μας. Η μεγαλύτερη χαρά ήρθε μέσα από τα ζεστά χαμόγελα που είδαμε στα πρόσωπα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που δεν έμειναν κλεισμένοι στο σπίτι σαββατιάτικα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές μας και στη δημοτική σύμβουλο, υπεύθυνη για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, Μαίρη Μηλιαρέση που συντόνισε με μεγάλο κέφι και μεράκι όλη αυτή την προσπάθεια.»

ΥΓ: Τελικά στη τριτoκοσμική πολιτισμικά Γλυφάδα μήπως χρειάζεται επειγόντως ένας τρόπος - μέθοδος τον οποίο έχω αιτηθεί ώστε να καλύπτονται όλοι/ες και να υφίσταται πραγματικά ένας τοπικός πολιτισμός του συνόλου που δεν θα κάνει κάποιους/ες να ντρέπονται;

Τι έχετε να δηλώσετε για τον εθελοντισμό;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ... Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">