ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ

Γιάννης Κουρδομένος

Το μνημονιακό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε δεινή θέση, και ήρθε η ώρα για μια αξιόπιστη σταθερή αξία, όπως είναι η αριστερά, να αποδείξει ότι δεν ταλαντεύεται και είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν βάλει τη χώρα και το λαό σε ένα διαρκές repeating αναμονής χωρίς να μπορούν να πετύχουν την έξοδο της χώρας από κηδεμονίες και μνημόνια.

Οι συγκυβερνώντες πιστεύοντας ότι θα βρεθεί ο από μηχανής θεός, να τους δώσει λύσεις, και να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση, μεταθέτουν τις ενέργειες και τις πολιτικές που απαιτούνται και προσμένουν μαγικές συστημικές λύσεις.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης που έχει χάσει την οικονομική της αυτοτέλεια και το δικαίωμα να αποφασίζει μόνη της για την τήρηση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Σαμαράς και Βενιζέλος ως συγκυβέρνηση έχουν στρέψει τον λαό εναντίων τους ενώ προσπαθούν να τυγχάνουν της δέουσας εκτίμησης των δανεισμών μας.

Οι δανειστές έχουν αποφασίσει πως η Ελλάδα χρειάζεται παράταση του μνημονίου γιατί αντιμετωπίζουν ευθέως ένα πρότυπο δεδομένο που είναι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να μεταθέτουν το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης και να κερδίζουν πίστωση χρόνου ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν οι συνθήκες σε επίπεδο Eurogroup.

Απαιτείται σύγκρουση τόσο με τους δανειστές όσο και με την εδραιωμένη αστική τάξη - και ειδικά το κεφάλαιο - διαπλοκή - ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την εφαρμογή του προγράμματος για διαγραφή του χρέους, απεμπλοκή από την λιτότητα, και την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης για την χώρα και τους πολίτες.

Eκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι τόσο η χώρα, όσο και ο Ελληνικός λαός, είναι έρμαιο πλέον των εξελίξεων που δημιουργούν συνθήκες συντεταγμένης χρεοκοπίας, και απαιτείται η ανατροπή των μνημονιακών όρων και δεσμεύσεων ώστε να ανασάνει δημοκρατία και κοινωνικό δίκαιο ο λαός.

Ισχύουν κάποια δεδομένα που δημιουργούν πόλωση σε επίπεδο κοινωνίας, και πρέπει να τονιστεί ότι δεν θεωρείται λύση από τους πολίτες η επένδυση στο χώρο του κέντρου. Αυτοί που δέχονται τις επιλογές συνεργασίας με τον χώρο του κέντρου σαφώς χειραφετούνται από διαπλεκόμενα και η κρίση τους λανθάνει.
Η στροφή πρέπει να γίνει προς τη λαϊκή βάση - άφθαρτα υλικά - δημιουργώντας τις  συνθήκες πολιτικής αντιπροσώπευσης και εκπροσώπησης για την ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας μας. Διαφορετικά, είναι δώρον άδωρον μια κυβέρνηση μεταγραφών και συμβιβασμών... όπως του παρόντος.

Τα πολιτικά σενάρια και οι προεκτάσεις τους είναι πολλά και άπτονται των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ και των μεγαλοαστών, όπως και της πλειονότητας των πολιτών που βιώνει την αστάθεια και την οικονομική ύφεση και καλείται να αλλάξει το ρου της ιστορίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">