ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ FM

ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Σαφέστατα κάποιοι συμπολίτες μας, με δόλο, προσπαθούν να καταργήσουν μια τοπική παράδοση δεκαετιών, και δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι λόγοι είναι γνωστοί, και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνω τι υφίσταται σε τοπικό επίπεδο από τους κομματικούς μηχανισμούς που εδραιώνονται σε τοπικό επίπεδο για τα μικροκομματικά συμφέροντα κάποιων παραγόντων.

Συνολικά επί δεκαετίες κάποιοι συμπολίτες μας που αξίωναν την εκλογή τους υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια, γνωρίζεται  ότι είχαν τους λόγους τους να μη γίνουν αρωγοί του δημότη και του ενός  (1) τοπικού ραδιοσταθμού που λειτουργούσε επί σειρά ετών σε τοπικό επίπεδο.

Ήταν και είναι σε κάποιες περιπτώσεις οι κύριοι και κυρίες που μας απέστελλαν δεκάδες δελτία τύπου όσων αφορά τη δική τους εκλογή,  για την εκπροσώπηση του τόπου και των δημοτών που ποτέ δεν υπήρξε.

Άφησαν τη Γλυφάδα ουραγό όλων των εξελίξεων, ουδέποτε συνέδραμαν η εκπροσώπησαν το δημότη, ακόμη και έπειτα πρωτοκολλημένων αιτήσεων, που σαφώς ήταν η βασική υποχρέωση των αιρετών, αποσιώπησαν πλήρως τις επανειλημμένα καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ο οποίος λειτουργούσε επί δεκαετίες με την αποδοχή χιλιάδων κατοίκων, και προσπαθούν να εδραιώσουν μια κομματική ΔΙΑΠΛΟΚΗ για τα συμφέροντα ορισμένων παραγόντων και ημέτερων.

Με πλήρη σαφήνεια, και χωρίς να μπορεί κανείς από τις 100.000 χιλ. κατοίκων να αντιπαραθέσει το ελάχιστο επιχείρημα, γνωρίζουν άπαντες ότι το 2009 πριν τις δημοτικές εκλογές στη Γλυφάδα δεν υφίστατο ούτε ένα (1) ηλεκτρονικό μέσο σε τοπικό επίπεδο που να έχει τη δυνατότητα να καλύπτει υποτυπωδώς τα τοπικά ζητήματα, σε επίπεδο πολιτικής, αθλητικής, και κοινωνικής θεματολογίας. Αυτό ως γεγονός είναι ανεπίτρεπτο σε μια πόλη που θέλουν να παρουσιάζουν ως πλούσια, κοσμοπολίτικη, κ.α.
Οι διαδικτυακές κονσέρβες και το Internet, όπως και οι εφημερίδες είναι δευτερεύοντα, πρωτεύων πάντα ήταν και είναι τα ερτζιανά - Η Ραδιοτηλεόραση. 
Έπειτα από 23 χρόνια αιτημάτων σε διοικήσεις, δημάρχους, αιρετούς, χωρίς ίχνος εκπροσώπησης, έπειτα της εκλογής Κώστα Κόκκορη και ενώ υφίστατο ο ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, και ο δημότης με συγκεκριμένα αιτήματα επαναλειτουργίας του ΓΛΥΦΑΔΑ FM εμφανίστηκαν σε τοπικό επίπεδο 800 ιστοσελίδες ''τοπικής ενημέρωσης''. 

Σε αυτό το σημείο κατέστη σαφές ότι οι συστημικοί κομματικοί μηχανισμοί επ' ουδενί δεν ήθελαν την αλήθεια, και δημιούργησαν μια σειρά φερόμενων τοπικών ΜΜΕ - ιστοσελίδες - ώστε να δημιουργήσουν τεχνηέντως τον αποπροσανατολισμό των συμπολιτών μας, που δεν γνώριζαν στο σύνολο τους τα υφιστάμενα.

Σήμερα κλείνουν 23 χρόνια που θέτω το ζήτημα μιας (1) δομής στο δήμο Γλυφάδας, η οποία πρέπει να καλύψει το τεράστιο κενό πλουραλιστικής τοπικής ενημέρωσης, προδιαγραφών, σε όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας.

Από τη περίοδο δημαρχίας του Θόδωρου Σπονδυλίδη, το 1991, που παράλληλα με την ανάληψη καθηκόντων του τέως δημάρχου λειτούργησε στη Γλυφάδα πιλοτικά - Ιδιωτικά - σε 24ωρη βάση ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε στη τοπική μας κοινωνία η αρωγή καθώς και ο προγραμματισμός από τη πλευρά του δήμου για μια (1) δομή όλων των δημοτών.

Το ζήτημα μιας (1) τοπικής δομής ετέθη στη συνέχεια στη διοίκηση Σ.Σφακιανάκη με κατάθεση φακέλλου Μελέτης, Σχεδίων, και Προτάσεως για αρωγή του δήμου και ίδρυση ενός πλουραλιστικού τοπικού μέσου, κατόπιν καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων που υπήρξαν κατά του τοπικού σταθμού, παρέχοντας και τα πειστήρια των καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, όπως και έγγραφα του Ε.Σ.Ρ.

Αμέσως μετά τέθηκε στην διοίκηση Κ.Κόκκορη με σειρά δημόσιων αιτημάτων ώστε να λαμβάνουν γνώση και οι συμπολίτες μας τι συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο όσων αφορά τη τοπική αυτοδιοίκηση και εκλεγμένους.

Δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια από το σύνολο διοικήσεων που παρέλασαν στη Γλυφάδα τις τελευταίες δεκαετίες, παραβαίνοντας αρχικά το άρθρο 10 του Συντάγματος, και δηλώνοντας σαφώς και ευθαρσώς ότι δεν εκπροσωπούν το δημόσιο όφελος, το τόπο, και τους δημότες.

Σαφέστατα  σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος παρ.2 γίνετε σαφές ότι κάποιοι συμπολίτες μας που αξίωσαν την εκλογή τους στη Γλυφάδα καταπατούν την ισότιμη πρόσβαση των νοτίων και της πόλης μας στα ερτζιανά, με συνέπεια την υποανάπτυκτη πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και την ελλειμματική αντικειμενικότητα μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης.


Με αφήνει πλήρως αδιάφορο ποιοι καλύπτονται απο τα ημίμετρα που χαρακτηρίζουν τοπικά ΜΜΕ, και αιτούμαι δημόσια τη δημιουργία πραγματικού τοπικού ΜΜΕ, όλων των δημοτών, που με αντικειμενικότητα θα προβάλει το σύνολο των τοπικών πληροφοριών και ειδήσεων και θα προάγει κάθε τοπική δραστηριότητα λόγου και τέχνης. 

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω στο δήμο Γλυφάδας, με την ένδειξη επίδοσης σε όλες τις παρατάξεις, πλήρη φάκελλο ΑΙΤΗΣΗΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ, ΣΧΕΔΙΩΝ, ΜΕΛΕΤΗΣ, ώστε να περάσει στο δημοτικό συμβούλιο όπως το είχα αιτηθεί στην παρανομούσα διοίκηση Κ.Κόκκορη η οποία δεν ενήργησε σύννομα.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Εσείς κάνατε τη δική σας ''δουλίτσα'' εμφανιζόμενοι τα τελευταία χρόνια σε τοπικό επίπεδο αξιώνοντας τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος χωρίς να υφίσταται εκπροσώπηση του δημότη και ισότιμη πρόσβαση των νοτίων και της Γλυφάδας στα ερτζιανά.

* Χιλιάδες συμπολίτες μας σήμερα γνωρίζουν τον στρουθοκαμηλισμό των εκάστοτε εκλεγμένων, γνωρίζουν πόσα χρόνια λειτούργησε ο υποφαινόμενος, όπως και ότι λειτουργούν μεροληπτικά έναντι των δημοτών που καλούνται να εκπροσωπήσουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ FM Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">