ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΕΝΑΣ ΦΟΦΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό επιβεβαιώνει την εικόνα μιας λαβωμένης κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Προέβλεψε μάλιστα ότι η Ελλάδα μπαίνει σε «νέα μνημονιακή φάση».

«Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μπαίνουμε σε μια νέα μνημονιακή φάση, όπου θα έχουμε είτε παράταση του Μνημονίου για ένα έτος είτε θα έχει το όνομα της πιστωτικής γραμμής, με επιτήρηση, δηλαδή ένα άλλο είδος μνημονιακού καθεστώτος» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά με την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών που ζήτησαν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Το ξεφούσκωμα της προσπάθειας από τους ανεξάρτητους βουλευτές για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης από την παρούσα Βουλή δείχνουν ότι απέχει η κυβέρνηση από το στόχο των 180 βουλευτών. Δεν θα τον ξεπεράσει [τον κάβο της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση]. Νομίζω ότι όλα εκεί κατατείνουν [σε εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο]».

Σχετικά με την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν θα σχολιάσω όσα είπε ο πρωθυπουργός χθες. Διότι στα αυτιά μου ηχούν λίγο ανατριχιαστικά».

»Δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω να το ξανασκεφτεί τώρα που μιλάμε. Δεν μπορεί η απάντηση της Πολιτείας να είναι η μη ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος και να είναι η απάντηση αυτή ένα σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο μήνυμα απέναντι σε έναν 20χρονο».

Επισήμανε ακόμα ότι η υφιστάμενη νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους να παρακολουθούν τις σπουδές τους. «Η τροπολογία που συζητείται είναι μια υπεκφυγή για να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία» είπε.

Για την ομιλία Σαμαρά κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τέλος, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «φοβισμένο» πρωθυπουργό με «χιλιοειπωμένα επιχειρήματα». «Για χιλιοστή φορά έδειξε ότι η μοναδική του πια επιλογή είναι η κινδυνολογία και ο φόβος» είπε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΕΝΑΣ ΦΟΦΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">