ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ ο αντιπρόεδρος τη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθάρισε αφήνοντας άναυδο το πάνελ του Mega και προκαλώντας σεισμό στο μιντιακό κατεστημένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί με την δωρεάν αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών. 

Έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα έτσι ότι οι μέρες της παντοκρατορίας τους και της χειραγώγησης και κατατρομοκράτησης της κοινής γνώμης είναι μετρημένες.

Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να βρει χρήματα θα είναι ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που εδώ και 25 χρόνια δίνονται τζάμπα!

Να σημειωθεί ότι το καθεστώς της μιντιοκρατίας στην Ελλάδα λειτουργεί σε πλήρη ανομία κάτι που αποτύπωνε και σχετική έκθεση το 2013 που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας Γιώργο Σούρλα.

ΓΛΥΦΑΔΑ web: Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι στο παρελθόν είχαν υπάρξει σειρά από ενέργειες προς τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα όμως όπως και ο Ελληνικός λαός συμβιβάστηκαν στο καθεστώς δωρεάν συχνοτήτων στο οικονομικό μιντιακό κατεστημένο.

Ένα κατεστημένο που καθόριζε και καθορίζει τη πολιτική μας, και εν γένει τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η οποία διαμορφώθηκε σύμφωνα των απαιτήσεων συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων και κατά όσων έπρεπε και πρέπει να ισχύουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων από την Θεσσαλονίκη που μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά υπαρκτά προβλήματα, όσων αφορά τα ερτζιανά - συχνότητες - και όσα ίσχυσαν και ισχύουν δεν υπάρχει μια συγκεκριμένου τύπου πλήρης πολιτική προεκλογική εξαγγελία. 

Οι λόγοι που οδηγούν ένα κόμμα σε συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται της πολιτικής και του πολιτεύματος να είναι προσεκτικό είναι σαφείς, τονίζουμε όμως ότι δεν θεωρείτε επαρκές να μην υπάρχει ολοκληρωμένο προεκλογικό πλάνο όσων αφορά τις συχνότητες, το πλαίσιο λειτουργίας, τις συνταγματικές παραβάσεις - αποκλίσεις, και πλήρες σχέδιο εφαρμογής που να δημιουργεί ριζοσπαστικές αλλαγές όσων αφορά τα δημόσια και ιδιωτικά μίντια.

Σε πρόταση που έχει προηγηθεί αναφέρετε:


1) Στη θέση ορισμένων διαπλεκόμενων του παρόντος δημόσιες δομές μαζικής ενημέρωσης, ειδικά στο Ν.Αττικής, υπό την αιγίδα της πολιτείας, που να διασφαλίζουν την άμεση και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών.

2) Ίση κατανομή σε κάθε τμήμα του Ν.Αττικής ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δομών.

3) Πλήρης διαχωρισμός της τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας εν όψει της ψηφιακής μετάδοσης και των ραδιοφωνικών προγραμμάτων, που όπως διαφαίνεται με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, κάποιοι οικονομικοί κύκλοι θα δημιουργήσουν διεύρυνση της διαπλοκής ελέγχοντας εξ' ολοκλήρου τόσο τη ψηφιακή τηλεόραση digia, όσο και την ψηφιακή πλατφόρμα ραδιοφωνίας, με δεκάδες διαπλεκόμενα προγράμματα.

Γνωρίζουμε συνολικά τι έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με κάποιους οικονομικούς κύκλους - εφοπλιστές - μεγαλοεργολάβους - μεγαλοδημοσιογράφους -  που σήμερα έχουν στη κατοχή τους εκτός του ενός μέσου που είναι μέτοχοι, παράλληλα άλλα πέντε - έξι ακόμη σε ιδιότυπο καθεστώς, και σε πολλές περιπτώσεις στον ίδιο χώρο με το ίδιο ανθρώπινο δυναμικό.

Η πρόταση ολοκληρωμένη προ των εκλογών θα δοθεί για επεξεργασία.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">