ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΙ;

Η μεγάλη ειρηνική επανάσταση, όπως την είχα εξαγγείλει ραδιοφωνικά προ 20 ετών, είναι προ των πυλών στη χώρα μας.

Αντί ευχών για καλά Χριστούγεννα, θα ασχοληθώ με ένα από τα μείζονος
ζητήματα του παρόντος, που είναι το πραγματικό πολιτικό διακύβευμα, και είναι οι πρόωρες εκλογές.

Να θυμίσω ότι έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων που είχα δεχθεί στο παρελθόν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες, ήμουν ένας εξ' αυτών που ενεργοποιήθηκε ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις πολιτικές που απαιτούνται για το αύριο της χώρας μας.

Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις το γνωρίζετε κάποιοι/ες από τα γραφόμενα, και διαπιστώσατε στη συνέχεια πως ο παραγοντισμός ορισμένων καπέλωσε στη κυριολεξία τη δημοκρατία, και μπορώ να πω και την αξιοκρατία.

Βέβαια, το σύνολο από νοοτροπίες και πρακτικές παραγοντισμού, που σίγουρα έπειτα από χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς θα εξωθούσε οποιονδήποτε άλλο εκτός - και το διαπίστωσα με αρκετούς/ες συμπολιτών μας - προσωπικά δεν με απομάκρυνε από όσα πίστευα και επιθυμώ για μια προοδευτική και ριζοσπαστική Ελληνική κοινωνία.

Ο παραγοντισμός, που αρκετά πυκνά συχνά οδηγείτε σε καθολικότητα,  έχει δυο σκέλη, τη λαϊκή βάση, και την ηγεσία του κόμματος, και αποδεδειγμένα η καταστατική δημοκρατία των μελών καταμαρτυρά υποανάπτυκτη Δημοκρατική κουλτούρα των νεοελλήνων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, σε ακραίες περιπτώσεις, τόσο θυμάτων της οικονομικής κρίσης, όσο και ευρύτερα με συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα, δεν γνωρίζω πως διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο αρωγής και βοήθειας, και τουλάχιστον για εμένα αυτό είναι το πρωτεύων.

Δεδομένου ότι αρκετά μέλη γνωρίζουν, και δεν συνέδραμαν σε κανένα βαθμό μέχρι σήμερα, για την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις.

1) Ως ριζοσπαστική αριστερά οφείλουμε για το τόπο μας, τη περιοχή μας, τις πόλεις μας, να υπάρξει ισοκατανομή υποψηφίων, και σε καμία περίπτωση γενικά και αόριστα υποψηφιότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τα Νότια προάστια.

2)  Ως ριζοσπαστική αριστερά οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα υγιές ψηφοδέλτιο που να εμπεριέχει τουλάχιστον ένα 20% υποψηφίων από τη λαϊκή βάση, και να ταχτούμε κατά των συνεργασιών αμφιβόλου προδιαγραφών.

3) Μείζονος σημασίας και το ζήτημα των ερτζιανών - ραδιοτηλεοπτικών - που κάποιοι στα νότια ηθελημένα πολλά χρόνια παρακάμπτουν, και θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την κοινωνική διαμόρφωση με μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Όσοι και όσες επί χρόνια τεχνηέντως, για συγκεκριμένους λόγους δεν συνέδραμαν σε κανένα βαθμό για αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα, και όποτε ρωτήθηκαν είτε δεν γνώριζαν, είτε θόλωναν το τοπίο, αύριο με μια κυβέρνηση της αριστεράς θα είναι υπόλογοι, άρα έγκαιρα, τώρα, είναι ο κατάλληλος χρόνος να τεθεί επί τάπητος και το συγκεκριμένο ζήτημα.
Θυμίζω τι ίσχυσε πρόσφατα σε τοπικό επίπεδο στις δημοτικές εκλογές, που εμφανίστηκε ένας άγνωστος για τις χιλιάδες συμπολιτών μας, και έπειτα τηλεοπτικών πυροτεχνημάτων εντυπώσεων κέρδισε τις εκλογές στη Γλυφάδα.

Στην επιτροπή για τα ψηφοδέλτια θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως: ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Βίτσας κ.α. προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα των τάσεων αλλά και των συνεργαζόμενων στα ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια.

Θέλω να πιστεύω ότι για μια και μοναδική φορά, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, δεν θα ισχύσουν όσα είδα και γνώρισα τα τελευταία χρόνια με τους παραγοντισμούς, αυτό που θεωρώ ανοιχτή πληγή της αριστεράς.

Τέλος, δεδομένου ότι απεδείχθη ΤΟΠΙΚΑ, ότι είτε δεν μπορούν να χαράξουν τις πολιτικές που απαιτούνται, είτε δεν θέλουν να εκφράσουν και εκπροσωπήσουν το δημότη - πολίτη Γλυφάδας, διότι έχουν εξοικειωθεί απόλυτα με τα δεδομένα διαπλοκής των τελευταίων 25 ετών, ας ενεργήσουν σύμφωνα της κοινής λογικής...

Όπου αδυνατείς να παρέχεις δίκαιες λύσεις κάνε στην άκρη...

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Εμμένω στην απόλυτη διαφάνεια...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΙ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">