ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ

Του Γιάννη Κουρδομένου 

Την απόφαση για διεξαγωγή της (πρώτης) ψηφοφορίας στις 17 Δεκεμβρίου έλαβαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα και η οποία είχε κρατηθεί μυστική. 

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση (ουσιαστική στην πραγματικότητα και όχι τεχνική όπως θέλει να την παρουσιάζει η κυβέρνηση) του προγράμματος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι κυβερνώντες και η διαπλοκή που τους στηρίζει ενδιαφέρονται για την εξουσία και όχι για την ουσία, και δεν δείχνουν να έχουν καμία επιθυμία ή ικανότητα να αλλάξουν οτιδήποτε προς το καλύτερο.

Η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών, και αν σήμερα δεν διαμορφωθεί σε πολιτικό επίπεδο, με τις ενδεδειγμένες στρατηγικές, ένας ενδεδειγμένος πολιτικός μετασχηματισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει ουραγός όλων των εξελίξεων για τα επόμενα 200 χρόνια.

Σύμφωνα με όσα προσπαθούν άλλη μια φορά να επιβάλουν τα γνωστά κέντρα διαπλοκής, όσων αφορά τον πρόεδρο Δημοκρατίας, αντιπαραθέτουμε:
Πρόεδρο Δημοκρατίας ο οποίος να δεχθεί χωρίς μισθό το αξίωμα.

Η κυβέρνηση πρωτίστως να προκηρύξει άμεσα εκλογές, και να υπάρξει διαμόρφωση από τη λαϊκή βούληση, χωρίς τις γνωστές προπαρασκευές χειραφέτησης των γνωστών οικογενειών που διέλυσαν το έθνος για ιδίων όφελος.

Σχηματίζω τη συγκεκριμένη άποψη γνωρίζοντας ότι στη χώρα που γέννησε το δημοκρατικό πολίτευμα δεν υφίσταται σήμερα ίχνος αυθεντικής δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών. Είμαστε όλοι συμμέτοχοι στον κάθετο ευτελισμό, όμως κάποιοι συγκεκριμένα φέρουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει νεοέλληνας και ποια είναι η νοοτροπία και λειτουργία του. Δεν θα καθορίσουν τα κέντρα διαπλοκής πρόεδρο ''Δημοκρατίας''.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">