ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την αποτυχία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, βλέπει ως πιθανότερο σενάριο, ο ιαπωνικός οίκος Nomura, δίνοντας 60% πιθανότητες στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πιθανότητες να συγκεντρώσει περισσότερες από 155 ψήφους στην πρώτη κιόλας ψηφοφορία, αυτό όμως δεν εγγυάται τους 180 που θα χρειάζεται κατά την τρίτη και τελική ψηφοφορία.

Η Nomura, ερμηνεύει την απόφαση Σαμαρά για επίσπευση των διαδικασιών της προεδρικής εκλογής, ως ανάγκη και όχι ως ένδειξη ότι η κυβέρνηση αισθάνεται τη βεβαιότητα πως έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό των 180.

Η Nomura επισημαίνει ακόμη ότι με τη διαδικασία αυτή, η συγκυβέρνηση αποφεύγει να ψηφίσει τώρα νέα μέτρα και επιπλέον περιορίζει τον χρόνο που θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σχηματίσει περαιτέρω συμμαχίες.

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας ζητώντας από τα μέλη της Π.Γ. του κόμματος να ετοιμάσουν ψηφοδέλτια, αλλά και τα βασικά νομοσχέδια.

Η απόφαση Σαμαρά - Βενιζέλου να επισπεύσουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απλώς επιταχύνει τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να αναγνωρίζει την επερχόμενη ήττα και να έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, κάτι που αντανακλάται και στην ανάγκη που αισθάνθηκε χθες να διαψεύσει τις φήμες περί απόσυρσης Δήμα ανάμεσα στις τρεις ψηφοφορίες, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Αδυναμία συγκέντρωσης 180 ψήφων, εκλογές, σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και διάθεση των δανειστών να συζητήσουν μαζί της το "συνολικό πρόβλημα" της Ελλάδας (χρέος κ.λπ.) διαπιστώνει ο Κ. Σημίτης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">