ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ

Γνωρίζω καλύτερα από όλους τι σημαίνει ανθρωποφαγία 
σε μια χώρα που η αποθέωση του φαίνεσθαι συνδυάστηκε με την καλλιέργεια της κατηγοριοποίησης και της πολυδιάσπασης των κατηγοριών, και με τον νεοέλληνα που ενώ είναι μια μετριότητα προσπαθεί έχοντας άλλοτε μια σειρά από γλάστρες πίσω του - πιόνια - και άλλοτε με συνεταίρους λαμόγια να παριστάνει τον ηγέτη.

Δεν εκνευρίζομαι πλέον από την ανθρωποφαγία που έχει επικρατήσει επί των ημερών μας. Την ανθρωποφαγία δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα και όσα να πεις θα πέσουν στο κενό όταν οι περισσότεροι ανάμεσά μας δεν επικοινωνούν πλέον ούτε με την λογική ούτε με την συνείδηση. Την ανθρωποφαγία μπορείς μονάχα να την αγνοήσεις και να φροντίσεις τουλάχιστον να αγωνιστείς για όσα αξίζει να πιστεύεις (...) και για όσα σου δίνουν νόημα να ζεις για τον άνθρωπο και όχι μόνο για εσένα.

Η εκπαιδευτική άδεια έχει την έννοια της επανένταξης και ο Νίκος Ρωμανός διάλεξε επανένταξη δήλωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μια ημέρα μετά το «όχι» από το δικαστικό συμβούλιο και τη δήλωση του απεργού πείνας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του.

Ο δικηγόρος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του Νίκου Ρωμανού, που βρίσκεται στην 24η ημέρα απεργίας πείνας, διαψεύδοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ο απεργός πείνας λαμβάνει υγρή τροφή και ζήτησε άμεση λύση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου συνεχίζει σήμερα, Πέμπτη, τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για την νομοθετική πρωτοβουλία που επιθυμεί να προωθήσει σχετικά με τη φοίτηση εξ αποστάσεως.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αλλελεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους άλλους απεργούς πείνας.

*Αν υπάρχει κάποιος - κάποια ανάμεσά μας που γνωρίζει - βιώνει περισσότερο την ανθρωποφαγία θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου γιατί αποτελεί υποχρέωση μου να στηρίξω με κάθε δυνατό τρόπο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">