ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜ

Η Αριστερά, όσες φορές στην ιστορία της αναδείχτηκε ως δύναμη ανατροπής, δεν αναδείχτηκε ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά ως ένα ευρύτερο κοινωνικό ρεύμα που έκανε τις δικές του τομές στην τέχνη, στον πολιτισμό, στις κοινωνικές σχέσεις και σε πολλές πλευρές της κοινωνικής ζωής που άγγιζαν την καθημερινότητα των ανθρώπων και όχι την αιωνιότητα των στρατηγικών της στόχων.

Σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είσαι μέλος κάποιας φατρίας δεν μπορείς να επιβιώσεις πολιτικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών έχει ήδη ηττηθεί από τις προσυνεδριακές διαδικασίες, η Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έχει απεμπολήσει προ πολλού τον πολιτικό της ρόλο και έχει υποκατασταθεί από τις διαβουλεύσεις των πρώην συνιστωσών, άρα όποιος δεν δέχεται να γίνει ακόλουθος σε φατρίες ατόμων που δεν πληρούν τα εχέγγυα δημοκρατικής και αξιοκρατικής λειτουργίας δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον.

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή συγκρότηση οργανώσεων με βάση τον έλεγχό τους από συγκεκριμένους μηχανισμούς. Μετά το συνέδριο έγιναν μετακινήσεις κατ' εντολή των επιτελείων για να τροποποιηθεί ο συσχετισμός. Σήμερα που σε πολλές ΟΜ έχει οξυνθεί η πόλωση - όπως στη Γλυφάδα - η γραμμή είναι να κοπούν στα δύο και να λειτουργούν ως ξεχωριστές οργανώσεις. Αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε κάποιες οργανώσεις, και ήδη έχει τεθεί στην τοπική ΟΜ Γλυφάδας για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης καταρρέει... στις ΟΜ κάποιες φατρίες σφετερίζονται τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, και δημιουργούν ένα ιδιότυπο ''στρατό'' από ελεγχόμενα πιόνια - που πάντα αποδεικνύεται ότι είναι άτομα χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

Η ανάδειξη πολιτικού προσωπικού που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του για την εισβολή στο εσωτερικό του ορισμένων (...) που απέδειξαν σύμφωνα όσων ισχύουν, όπως ισχύουν, ότι έχουν τη δυνατότητα να εκμαυλίζουν απόλυτα τη δημοκρατία, και την κοινωνική συνοχή, για την δική τους προώθηση και συμφέροντα.

Αυτή η σχέση ελεγχόμενων καταστάσεων, από τις φατρίες, έχει οδηγήσει μια ΟΜ σε φαινόμενα τεχνητής πόλωσης που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση ορισμένων εις βάρος των υπολοίπων.

Τα ισχύοντα τα τελευταία χρόνια οδηγούν σε ταλιμπανισμό, δεδομένου ότι οι φατρίες στήνοντας τις εκλογικές εσωπαραταξιακές εκλογικές διαδικασίες εκλέγουν συνεχώς κάποια μέλη τα οποία γίνετε σαφές ότι είχαν επιλεγεί για τις δημοτικές εκλογές, χωρίς να γνωρίζουμε το ελάχιστο της δημόσιας προσφοράς η ακόμη και των τοποθετήσεων τους, το συντονιστικό, τη νομαρχιακή, κ.α. και αποσκοπούν με ελεγχόμενες διαδικασίες, που ρυθμίζουν ορισμένα μέλη εις βάρος των υπολοίπων, κάποια στιγμή να προταθούν για μια διακεκριμένη θέση γύρω από τα ηγετικά κλιμάκια η ακόμη ως βουλευτές.

Οι λίγες απόψεις που ακούστηκαν για τις σοβαρές αποκλίσεις από το καταστατικό στις δημοτικές εκλογές ήταν επιεικώς επιπόλαιες, χωρίς καμία εξήγηση, και η δημιουργία πόλωσης ξέφυγε από τα στενά πλαίσια της ΟΜ με αντίκτυπο σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε σκοπιμότητα από τη πλευρά ορισμένων, οι οποίοι προσαρμόζονται σαν τον χαμαιλέοντα στα νέα δεδομένα που προκύπτουν με τις κουμπαριές ανάμεσα στις φατρίες και χαρακτηρίζονται ως τα αγαπημένα παιδιά των μηχανισμών.

Ο κόσμος που επικαλούνται κάποιοι ''υπολοχαγοί'' στις φατρίες δεν είναι τα μέλη της ΟΜ, είναι οι χιλιάδες συμπολιτών μας οι οποίοι γίνονται ρυθμιστές σύμφωνα όσων γνωρίζουν.

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">