ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σκληρά μέτρα στο απαντητικό e-mail αξιώνει η τρόικα

Του Γιάννη Κουρδομένου

Δεσμεύσεις για την άμεση λήψη μέτρων ζητά η τρόικα στο απαντητικό e-mail που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση και η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βρίσκετε με την πλάτη στο τοίχο.

Οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά είναι να υπογράψει τη συμφωνία με την τρόικα ώστε να φρενάρει την πτώση του, ή να προχωρήσει σε ένα εκλογικό ελιγμό με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να εφαρμοστούν άμεσα σκληρά μέτρα με αυξήσεις ΦΠΑ 13 %, πάγωμα των συντάξεων έως το 2017, επαναξιολόγηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, επιβολή φόρου πολυτελείας, αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα, κατάργηση των συντάξεων πριν τα 62 χρόνια, κατάργηση της μείωσης κατά 30 % της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για το 2015 και 2016, πιέσεις από το ΔΝΤ για περιουσιακά και εισοδηματική κριτήρια, αύξηση από 15 στα 20 χρόνια των ελαχίστων ετών ασφάλισης, κ.α.

Αναμένεται να γίνει το απόγευμα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, της κυβέρνησης, και της τριμερούς.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συμφωνήσει με την τρόικα ενώ από το ΠΑΣΟΚ περιμένουν ολόκληρο το e-mail προκειμένου να γνωρίζουν λεπτομερώς ώστε να τοποθετηθούν.

Η τρόικα ζητεί το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση άμεσα, και δεχόμενος ο Αντώνης Σαμαράς την εφαρμογή τους θα επιδεινώσει τόσο τη θέση της κυβέρνησης του όσο και την εικόνα καταλληλότητας του ως πρωθυπουργού.

Είναι βέβαιο ότι σε προσεχείς δημοσκοπήσεις έπειτα της αποδοχής των νέων μέτρων η καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά θα έχει μειωθεί δραματικά και θα δημιουργήσει νέους τριγμούς σε επίπεδο σχέσεων με τους πολίτες.

Η καταλληλότητα της κυβερνήσεως και του πρωθυπουργού καταρρέουν...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σκληρά μέτρα στο απαντητικό e-mail αξιώνει η τρόικα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">