ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Norman Atlantic: 310 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Σε εξέλιξη είναι  η επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου, η οποία σταμάτησε για κάποια στιγμή καθώς κόπηκε ο κάβος από το ρυμουλκό που έσερνε το φλεγόμενο πλοίο!

Μέχρι αυτή τη στιγμή 310 επιβάτες παραμένουν σε κίνδυνο στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» ενώ Ιταλοί και Αλβανοί βρίσκονται σε διένεξη που πρέπει να οδηγηθεί το πλοίο μετά την διάσωση των επιβατών.

Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 165 άνθρωποι, και η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί  και όλη τη νύχτα.

Νεκρός είναι ο Γιώργος Δούλης, που ταξίδευε για την Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, η οποία έχει σωθεί και μεταφέρεται στο Μπρίντεζι της Ιταλίας. Το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) επιβεβαίωσε την ανάσυρση νεκρού άνδρα από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών.



Στη περιοχή πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 

Στην ευρύτατη επιχείρηση διάσωσης που συντονίζεται απο το ενιαίο κέντρο έρευνας της Ρώμης, συμμετέχουν οκτώ ιταλικά ελικόπτερα με δυνατότητα μεταφοράς 2-3 ατόμων και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας με δυνατότητα μεταφοράς 6-7 ατόμων.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν το Norman Atlantic θα ρυμουλκηθεί σε αλβανικό λιμάνι ή στο Πρίντεζι, όπως επιθυμούν ο ιταλικές αρχές. Σύμφωνα με το Λιμεναρχειο του Αυλώνα, το πλοίο ρυμουλκείται προς το Δυρράχιο. Οι ιταλικές αρχές πιέζουν το πλοίο να ρυμουλκηθεί στο Πρίντεζι, που είναι πολύ πολύ πιο μακριά απο την Αλβανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας. Οπως εξήγησε, το Πρίντεζι απέχει 50 ναυτικά μίλια ενώ η Αλβανία μόλις 10.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Norman Atlantic: 310 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">