ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Norman Atlatic

Το απόλυτο χάος επικρατεί σχετικά με την επίσημη ενημέρωση γύρω από τις λίστες των επιβατών του Norman Atlatic και απολύτως τίποτα δεν ξεκαθάρισε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας το μεσημέρι της Τρίτης.    

Στους 201 ανέρχεται ο αριθμός των Ελλήνων διασωθέντων από το Norman Atlantic, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας στην επίσημη ενημέρωσή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τη λίστα της εταιρείας, οι Έλληνες επιβάτες ήταν 266.Οι πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο Norman Atlantic είναι συγκεχυμένες, 6 Έλληνες διασώθηκαν από ελικόπτερο, 41 Ελληνες από ένα άλλο πλοίο, 38 από το Cruise Europa, 21 βρίσκονται ασφαλείς πάνω σε ιταλικό εμπορικό πλοίο που προσπαθεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Μανφρεντόνια και 95 Έλληνες διασώθηκαν από πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος.

Κορυφώνεται και η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων, ο αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο Norman Atlantic επέβαιναν 475 άνθρωποι, εκ των οποίων 425 διασώθηκαν, 10 βρέθηκαν νεκροί, ενώ αγνοούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι, ενώ οι ελληνικές αρχές δεν ανακοίνωσαν συγκεκριμένο αριθμό.

Στους δέκα αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ σύμφωνα με την La Repubblica ο αριθμός ανέρχεται πλέον στους 11, εκ των οποίων τρεις Ιταλοί οδηγοί φορτηγών.

Δύο είναι οι Έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Norman Atlantic σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Τη Τρίτη 30/12 ταυτοποιήθηκε ένας από τους δυο νεκρούς , πρόκειται για τον Κωσταντίνο Κουφόπουλο απο την Ημαθία.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και δύο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πλοίο. Τα πτώματα των άτυχων ανδρών αναγνωρίστηκαν από συναδέλφους τους που εργάζονται στην περιοχή της Νάπολης.

Στο μεταξύ, διώκονται ο Ιταλός πλοίαρχος του Norman Atlantic και η εταιρεία για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες και η υπόθεση ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για δύο κακουργήματα: για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, και για εμπρησμό.
Κοντά στη βραχονησίδα Σάσονας, στα ανοιχτά της Αλβανίας,  βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πλοίο καθώς αναμένεται απόφαση για τον προορισμό της ρυμούλκησης του. 
Την ίδια ώρα, νέα λίστα διασωθέντων έχει δοθεί από τις Ιταλικές αρχές, της οποίας γίνεται διασταύρωση πριν τη δημοσίευσή της. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Norman Atlatic Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">