ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - OPEN TOY ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Δίωρη συνέντευξη σχετικά με τις παραλίες του Σαρωνικού,  παραχώρησαν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-OPEN και στη δημοσιογράφο Αρχοντούλα Πέτρου, ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, η Ευγενία Μαργέτη και ο Μάκης Σταύρου, μέλη συλλογικοτήτων του Δικτύου Προστασίας Σαρωνικού. 

Η συζήτηση κάλυψε όλα τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου όπως η εκποίηση π. Αεροδρομίου Ελληνικού και  της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, η προσπάθεια εκποίησης όλων των ακτών του Σαρωνικού μέσω της εταιρείας Αττικό Παράκτιο Μέτωπο, ο κίνδυνος εκποίησης του παράκτιου βιότοπου  των Αλυκών στο Λαγονήσι, ο κίνδυνος εκποίησης του χώρου του π. εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, η επέκταση των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, η επέκταση των ναυπηγείων της Σαλαμίνας στον αρχαιολογικό χώρο των Σαλαμινομάων κ.α. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του π. κάμπινγκ της Βούλας όπως και στη σχεδιαζόμενη αυτοδιαχείριση του χώρου του π. εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Επίσης αναλύθηκαν οι εκτιμήσεις του Δικτύου για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο και παρουσιάσθηκαν οι προτάσεις του για τη διαχείριση των ακτών, θεωρώντας δεδομένο το δημόσιο χαρακτήρα τους. 

Υπενθυμίζουμε ότι  τις θέσεις του Δικτύου έχουν προσυπογράψει συλλογικότητες, σωματεία και Ομοσπονδίες ανάμεσα στις οποίες είναι και το ΔΣ της ΕΡΤ-OPEN

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - OPEN TOY ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">