ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιταλία: Άντλησε 8,25 δισ με ιστορικό χαμηλό κόστους

Σε νέο ιστορικό χαμηλό κινήθηκε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας καθώς η σημερινή δημοπρασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη Ρώμη να αντλεί 8,25 δισ. ευρώ, στο ανώτερο εύρος του στόχου της.

Η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών στη δημοπρασία, η οποία ξεπέρασε τα 8 δισ. ευρώ, αποδίδεται στα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με αγορές τίτλων 60 δισ. ευρώ ανά μήνα που θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο, θέτοντας ως προτεραιότητα τις αγορές κρατικών ομολόγων.

Για τα 10ετή ομόλογα, η μέση απόδοση μειώθηκε στο 1,62% από 1,89% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Δεκεμβρίου. Η ζήτηση ενισχύθηκε σημαντικά καθώς η προσφορά καλύφθηκε 1,3 φορές (έναντι 1,3 φορές κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

Για τα πενταετή ομόλογα, η μέση απόδοση μειώθηκε στο 0,89% από 0,98% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Η προσφορά και για τους δύο τίτλους είναι 1,4 φορές μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Στη δευτερογενή αγορά, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων κυμάνθηκαν στο 1,678% και των 5ετών στο 0,881%.

Η υποχώρηση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρατηρείται από τότε που δημιουργήθηκαν προσδοκίες για την εφαρμογή μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιταλία: Άντλησε 8,25 δισ με ιστορικό χαμηλό κόστους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">