ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η υπόθεση του Ελληνικού φρόνιμο είναι να παραμείνει ανενεργή μέχρι τις εκλογές!

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις εξελίξεις όσων αφορά την υπόθεση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, και βρισκόμαστε 10 ημέρες προ των εθνικών εκλογών που επανακαθορίζουν τις πολιτικές που θα ισχύουν για τα επόμενα χρόνια.

Την Τετάρτη 7/01/2015 εκδικάστηκαν οι αιτήσεις αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής, των κινήσεων πολιτικών, και του ιδιώτη, που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία Lamda Development.

Στην 7μελή σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και του δικηγόρου κ.  Κόκκα  ως εκπρόσωπου  της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας»  και της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια».

Ήδη έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις, μια του Κλιμακίου, που έκρινε ότι η εν λόγω σύμβαση δεν πρέπει να προχωρήσει, και μια του Τμήματος που αποφάσισε αντίθετα να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Το 6ο Τμήμα  του Ελεγκτικού Συνεδρίου με υπ΄ αριθμ. 3800/2014 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ Κλιμακίου.

Η Περιφέρεια Αττικής χαρακτήρισε  «εξευτελιστική τη τιμή πώλησης», ενώ παράλληλα τόνισε ότι  η μεταβίβαση είναι αντίθετη  στο άρθρο 107 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, καθώς παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού, και ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο να προχωρήσει σε έλεγχο προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και να μην αρκεστεί μόνο στο διαγνωστικό σκέλος.

Η εταιρεία Lamda Development επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Κόκκας δεν έχουν έννομο συμφέρον να ασκήσουν τις αιτήσεις αναίρεσης.

Μια συνεργάτιδα του δικηγόρου κ. Γιώργου Κόκκα έγινε αντιληπτή από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Νικολάο Αγγελάρα να βιντεοσκοπεί με κινητό τηλέφωνο την ακροαματική διαδικασία, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η άδεια του δικαστηρίου, και ο κ. Αγγελάρας με το που αντελήφθη την βιντεοσκόπηση διέταξε την αποβολή από την δικαστική αίθουσα της συνεργάτιδας του κ. Κόκκα.

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διέκοψε την ακροαματική διαδικασία προκειμένου να γίνει η διαγραφεί του βίντεο από το κινητό τηλέφωνο, και τονίζουμε ότι έπειτα των εθνικών εκλογών, πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των θεσμοθετημένων, ώστε σε περιπτώσεις που υπάρχει τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και δημόσιο ενδιαφέρων, να δίνετε η δυνατότητα καταγραφής - βιντεοσκόπησης και επιλεκτικά προβολής από δημόσιο μέσο διασφαλίζοντας την ορθή χρήση του υλικού, και παράλληλα ενημερώνοντας για τις λεπτομέρειες που αδυνατούν να αντιληφθούν αρκετοί πολίτες.

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Μιχαήλ Ζήσης, πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτήσεων της Περιφέρειας Αττικής. 
Οι δικαστές επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους, και φρόνιμα έπραξαν, δεδομένου ότι επίκεινται εκλογές που επανακαθορίζουν την ασκούμενη πολιτική όσων αφορά τη δημόσια περιουσία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η υπόθεση του Ελληνικού φρόνιμο είναι να παραμείνει ανενεργή μέχρι τις εκλογές! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">