ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α.Γιαννακόπουλος: Θα γίνει η εκταφή των νεκρών από το παράνομο νεκροταφείο κ.Παπανικολάου ;

Στη συνέχεια θα σας αναπτύξω κατόπιν των ενεργειών του ενεργού συμπολίτη μας κ.Α.Γιαννακόπουλου, την υφιστάμενη πραγματικότητα στη χώρα μας, σύμφωνα όσων κάκιστα έχουν επικρατήσει ανάμεσα στη πολιτεία και την εκκλησία για τα κοιμητήρια.

Έπειτα των καθ' όλα σύννομων ενεργειών του κ.Γιαννακόπουλου, ο οποίος αιτείται την απομάκρυνση του παράνομου νεκροταφείου που δημιούργησε εν μια νυκτί ο τέως δήμαρχος Γλυφάδας κ.Κόκκορης, όπως θα δείτε στη συνέχεια δημιουργείται θεσμικό κενό δεδομένου ότι η εισαγγελία δηλώνει ότι δεν προβλέπεται διαδικασία απομάκρυνσης συμβόλων και εκταφής νεκρών κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την αποκατάσταση, όσων αφορά το παράνομο νεκροταφείο, είναι ο σημερινός δήμαρχος Γ.Παπανικολάου, ο οποίος δεν συμμορφώνεται με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις απομάκρυνσης.

Σύμφωνα των ανωτέρω, υπάρχει ενδεχόμενο να ισχύσει κάτι ανάλογο με το νέο χώρο στο στρατόπεδο της αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας, που με σχέδιο νόμου προορίζεται για κοιμητήριο εντός της προστατευόμενης αναδασωτέας Α'Ζώνης του Υμηττού. Άρα, αν δεν υπάρξει άμεσα απομάκρυνση του παράνομου κοιμητηρίου, και δεδομένου ότι εν όψει εκλογών έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντίθετος με το σχέδιο νόμου για κοιμητήριο στον εν λόγω χώρο, υλοποιηθεί κάτι ανάλογο (δηλ. ταφή νεκρών) και έπειτα των εκλογών υπάρξει νέο σχέδιο νόμου για κοιμητήριο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην Τερψιθέα θα έχουμε δυο χώρους ενταφιασμένων στην Α'Ζώνη του Υμηττού, χωρίς να υφίστανται νόμιμα νεκροταφεία. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει οργανωμένο κράτος - πολιτεία και να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα. (Κατά τον ίδιο τρόπο, των παράνομων κοιμητηρίων, μπορώ από σήμερα και εγώ να γίνω ΣΚΑΙ, ANT1, και οτιδήποτε άλλο)


Παραθέτω την απάντηση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση.

Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. 3260/2013 εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε ότι σε καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται διαδικασία απομάκρυνσης συμβόλων και εκταφής νεκρών κατόπιν εντολής εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστούν πρωτόκολλα κατεδάφισης, και ως εκ τούτου δεν δυνάμεθα να ικανοποιήσουμε το αίτημα σας. 

Αρμοδιότητα του Εισαγγελέα υφίσταται μόνο στην περίπτωση που ενεργείται κατεδάφιση αυθαιρέτων από συνεργεία της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας που αποτελείται από κατάλληλο προσωπικό και με τον αναγκαίο εξοπλισμό, εφόσον η προσπέλαση στο αυθαίρετο εμποδίζεται για οποιοδήποτε λόγο, και κρίνεται αναγκαία η συνδρομή της Εισαγγελικής Αρχής. 
Ενόψει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Τα έγγραφα προς το δήμο Γλυφάδας του κ.Γιαννακόπουλου



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α.Γιαννακόπουλος: Θα γίνει η εκταφή των νεκρών από το παράνομο νεκροταφείο κ.Παπανικολάου ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">