ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η παθογένεια των νοικοκυραίων

Ένας πραγματικά ριζοσπάστης αριστερός δεν κάνει ρουσφέτια, δεν δέχεται ρουσφέτια, και βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις κοινωνικές ανάγκες. 

Με ένα βλακώδη τρόπο, η πολιτικοοικονομική διαπλοκή, προσπαθεί με ποτάμια και ακραία φαινόμενα εκφυλιστικών νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων να γίνει ρυθμιστής, ''ανακόπτοντας επιδερμικά'' τη δρομολόγηση των πολιτικών που απαιτούνται σήμερα. Όπως φαίνεται από κάποιες δημοσκοπήσεις ο βλακώδης τρόπος βρίσκει δια μέσω των τηλεοράσεων αποδέκτες - ιες.

Στον αντίποδα έχουμε τα εγκληματικά νεοφιλελεύθερα κόμματα που συγκυβέρνησαν, του ραγιαδισμού, των ρουσφετιών, της υπερχρέωσης, της υποτέλειας,  της καταλήστευσης, της φτωχοποίησης της χώρα μας και των Ελλήνων πολιτών, που συνεχίζουν να υπόσχονται νοικοκυρεμένο μέλλον.

Σαφέστατα απευθύνονται και θέλουν μια ακροδεξιά πελατεία, που αποτελείται από λογής λογής ακροδεξιούς επιβιωτιστές, που παρασιτούν σε όλα τα επίπεδα σε βάρος των άλλων, κατακρίνουν τους πάντες, τα ξέρουν όλα, ενώ γνωρίζουμε ποιοι είναι, τι είναι, τι κάνουν, γιατί το κάνουν, πως το κάνουν, και το σημαντικότερο όλων, το τρόπο αντίληψης - σκέψης.

Αν δηλώσω δημόσια κατάργηση των σωμάτων ασφαλείας, και στη θέση τους μια υπηρεσία που να παρέχει ουσιαστικό έργο υπέρ των πολιτών, τα ακροδεξιά στοιχεία σαφώς θα ενοχληθούν αφάνταστα. Βέβαια όχι δημόσια, γνωρίζετε ότι εδώ, στον Γλυφάδα web, δύσκολα γίνονται σχόλια, γιατί οι περισσότεροι τοπικά γνωρίζουν ποιος είμαι, τη στάση ζωής, και τι διακήρυξα.

Επανέρχομαι στο αρχικό θέμα των κοινωνικών αναγκών που δεν αντιμετωπίζονται πλέον με όσα ευαγγελίζεται η ΝΔ και ο κ.Σαμαράς, ο οποίος απευθύνεται στους γνωστούς νοικοκυραίους, οι οποίοι διαθέτουν εγκέφαλο, σκέφτονται, όμως η νοοτροπία τους είναι για τα σκουπίδια, δεδομένου ότι στις περισσότερες αυτών των περιπτώσεων έχουμε να κάνουμε με επιβιωτιστές που πλην της δικής τους κάλυψης αναγκών, δεν απασχολήθηκαν, ούτε πρόκειται, για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Γνωρίζουν όμως ότι οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που προσωπικά καταδίκαζα δημόσια επί πολλά χρόνια, οδήγησαν σε ένα παρόν διάλυσης. Το παρόν διάλυσης το βιώνουν και οι ίδιοι οπουδήποτε λειτουργούν, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. 

Η κυβέρνηση, φοβούμενη την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί όλο και πιο ακραία δεξιά ατζέντα, προσπαθώντας να κερδίσει το κενό μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των αγανακτισμένων ψηφοφόρων της.

Η παθογένεια των ''νοικοκυραίων'' είναι ότι αναπαράγουν λόγω των φοβιών τους κυβερνήσεις που ρημάζουν τη χώρα, το κοινωνικό σύνολο, και την οικονομία.
Οι ''νοικοκυραίοι'' δεν έχουν πάντα δίκιο, ειδικά αν δεν υπάρχουν λεφτά σε μια χώρα, γιατί τα μάζεψαν τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ, και όταν ξελαρυγγιαζόμουν δημόσια κάποιοι παρίσταναν τους ανήξερους.

Ξέρεις ότι μπορούσαμε να τους προλάβουμε πριν την καταστροφή;

Αδρανήσατε άπαντες, και σήμερα συνεχίζεται δεδομένης της υφιστάμενης πραγματικότητας να ''κουνάτε ανάρμοστες σημαίες''  ενώ οφείλετε να αποκαταστήσετε ένα κράτος δικαίου, δημοκρατίας, ενδεδειγμένης κοινωνικής συνοχής, με προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες, και πρωτίστως με ιεράρχηση των κοινωνικών αναγκών.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η παθογένεια των νοικοκυραίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">