ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημήτρης Βίτσας - Για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ



Ο Γ.Γ του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος Βουλευτής στη Β'Αθήνας, Δημήτρης Βίτσας, απάντησε ως εξής σε ερώτημα που του τέθηκε από την Δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, στην πρωινή εκπομπή του ΣΤΑΡ.

Δημήτρης Βίτσας: Αυτό στο οποίο πάνω εργαζόμαστε είναι όχι απλά να έχουμε μια νίκη εκλογικού χαρακτήρα,  η οποία σημαίνει ότι αξιολογείτε το προηγούμενο πρόγραμμα, (το πρόγραμμα δηλ. της ΝΔ) το οποίο τίθεται στο καλάθι των αχρήστων μαζί με όσα καταστροφικά έχει κάνει στη κοινωνία, αλλά θέλουμε να βάλουμε μπροστάτο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, και αυτό που επιζητούμε είναι η αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

Σε ερώτημα για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα ο κ.Βίτσας απήντησε:Οι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν κανένα Μνημόνιο. Εμείς έχουμε πει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με εκείνες τις δυνάμεις που υπέγραψαν και συν υλοποίησαν το πρόγραμμα της κοινωνικής λιτότητας.

Αυτό που θα κρίνει ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι αν θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική σε πολιτικό, κοινωνικό,  και Ευρωπαϊκό επίπεδο, η θα αλλάξουμε ρότα, θα αλλάξουμε βιβλίο.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Η δημοσιογράφος του ΣΤΑΡ, έθεσε κάποια ερωτήματα λέγοντας ότι απασχολούν τους πολίτες, και σε αυτό το σημείο έχω να τονίσω, ότι τους πολίτες τους απασχολούν πολύ περισσότερα όσων λέγονται σε τηλεοπτικά πλατό των εφοπλιστών της χώρας.

Εξειδικεύω, δεδομένου ότι στο στάτους που επικράτησε τα τελευταία 25 χρόνια, ελλειμματικής δημοκρατίας, με συστημικά media που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς επίσης και συμφέροντα κομμάτων και πολιτικών, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων ''παίζουν μπάλα'' στο προσφερόμενο γήπεδο. Άλλωστε δεν έχουν άλλες επιλογές μαζικής διακίνησης των λόγων τους.

Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει, πρέπει να υπάρξει διεύρυνση και πλουραλιστική δημοκρατία, και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να γίνει το πρώτο κόμμα επαναθεμελίωσης.

Αν δεν υπάρξει ισοκατανομή ιδιωτικών και δημόσιων ΜΜΕ, στο Ν.Αττικής, ώστε να υφίσταται πραγματικά έκφραση όλων των πολιτών, και ειδικότερα στις τοπικές κοινωνίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει απλά ο συνεχιστής όσων ίσχυαν.

Γνωρίζουν τοπικά (στα νότια) κ.Βίτσα ποιος πρωτοστάτησε στα FM ως προπομπός της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης, καθώς επίσης γνωρίζουν τις δυνατότητες του, και τι επικράτησε, ώστε κομματικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να νέμονται το δημόσιο χρήμα, χωρίς εκπροσώπηση του τόπου και των δημοτών, υπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο.

Έχω προτείνει ένα δημόσιο μέσο να εδρεύει στα νότια προάστια για την κάλυψη των αναγκών περίπου 1.000.000 εκ. πολιτών, καθώς και ισοκατανομή ιδιωτικών ΜΜΕ στο Ν.Αττικής. Οι προτάσεις μου έχουν τεθεί χωρίς να γνωρίζω τι θα διαμορφώσουν για εμάς ''χωρίς εμάς'', καθότι ριζοσπαστικές για τα ήδη διαμορφωμένα που γνωρίζουμε συνολικά, αν και προσωπικά ουδέποτε κάλυψαν τη δική μου προοπτική μιας δημοκρατικής χώρας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημήτρης Βίτσας - Για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">