ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



    Υφίστανται πολιτική εμπάθεια και εκλογικές σκοπιμότητες, δεδομένου ότι απεφασίσθει να μην χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος το Πρόγράμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.

    Η Περιφέρεια Αττικής αξιώνει από τον Γιάννη Στουρνάρα να τοποθετηθεί στην επιλεκτική απόφαση της ΤτΕ να μην πληρώσει την τελευταία ημέρα του 2014 χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 9.128.824,21 ευρώ, που έχει ως αποτέλεσμα την δυσχέρεια υλοποίησης των έργων του 2015.

    Η περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι είχε πράξει όλα όσα εκ του νόμου όφειλε να κάνει, και ενώ είχε εγκριθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν προχώρησε στην κατανομή των χρημάτων σε συμβασιοποιημένα έργα που έχει υποδείξει, και είναι:

    α) αντιπλημμυρικά έργα,
    β) έργα κατασκευής και
    γ) συντηρήσεις οδών.
    Ειδικότερα: 5.934.129,34 ευρώ που αφορούν έργα αρμοδιότητας Περιφέρειας, 2.011.605,93 ευρώ έργα δήμων, 1.000.000 ευρώ στην υδροδότηση της Αίγινας και 54.278,43 ευρώ μελέτες που δεν εκτελέστηκαν.

    Θυμίζουμε ότι πριν το νέο έτος, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, η περιφέρεια είχε ανακοινώσει: "Τρέχει κάτι με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;"

    Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο κ. Στουρνάρας αποφάσισαν να πλήξουν το Ν.Αττικής των 6.000.000 εκ. πολιτών, την περιφέρεια Αττικής, και όχι τις υπόλοιπες περιφέρειες, και σαφέστατα υποκρύπτεται δόλος εκλογικής σκοπιμότητας που εκμαυλίζει τόσο τη νομιμότητα όσο και το πολίτευμα.

    Η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προς την ΤτΕ καθόρισαν την επιλογή των περιφερειών που θα χρηματοδοτηθούν, και αξιώνει ενημέρωση για τα κριτήρια εκτέλεσης των κατανομών.

    Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υποστηρίζει πως η χρηματοδότηση θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του 2015 με τη δέσμευση πως τα κονδύλια θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014.

    Η περιφέρεια Αττικής θέτει έξι ερωτήματα προς την ΤτΕ:
    1. Ποια λογική πρυτάνευσε στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να μην προχωρήσει στην κατανομή της χρηματοδότησης ως όφειλε;
    2. Είναι ή όχι η πρώτη φορά που δεν ακολουθείται η δέουσα διαδικασία από την πλευρά της ΤτΕ; Πολλώ δε μάλλον που πέρυσι αντίστοιχα αιτήματα της Περιφέρειας Αττικής κατατέθηκαν ακόμη και στις 31/12/14 και εκτελέστηκαν από την ΤτΕ…
    3. Γιατί η φετινή απόφαση πλήττει κυρίως την Περιφέρεια Αττικής;
    4. Ποια είναι τα πραγματικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κάποιες κατανομές εκτελέστηκαν και κάποιες όχι; Τη στιγμή δε μάλιστα που το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είχε εγκρίνει τη σχετική χρηματοδότηση.
    5. Τι ρόλο έπαιξαν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (emails) εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προς την ΤτΕ σχετικά με την «επιλογή» των Περιφερειών που θα χρηματοδοτηθούν;
    6. Εντέλει, έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση που οφείλεται σε πολιτική εμπάθεια ή σε ανικανότητα;
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
    f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">