ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΒΙΑΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ»

Αγκυροβολημένο θα παραμείνει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμόχωστου αναμένοντας οδηγίες από την Άγκυρα για νέες έρευνες στην Κύπρο.

Μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου θα παραμείνει αγκυροβολημένο το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» στο λιμάνι της κατεχόμενης  Αμμοχώστου, αναμένοντας νέες οδηγίες από την Άγκυρα για νέες έρευνες στην Κύπρο στην περίπτωση που δεν καταλήξουν οι προσπάθειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά απόφαση για τις επόμενες κινήσεις του «Μπαρμπαρός» καθώς η Άγκυρα έδωσε χρόνο στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και να ξεπεραστεί η κρίση.

Την ίδια ώρα, διαψεύδεται ότι υπήρξε ανακοίνωση της Ανώνυμης Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) την οποία επικαλέστηκε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», ισχυριζόμενη ότι θα ξεκινήσουν έρευνες στις 5 Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δραστηριότητες του Barbaros θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, αν δηλαδή θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση ή όχι. Επισημαίνουν πως αν αποδώσουν οι προσπάθειες του κ. Έιντε, τότε το «Μπαρμπαρός» θα αποχωρήσει, διαφορετικά θα εκδοθεί νέο NAVTEX από την Άγκυρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΒΙΑΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">