ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το αριστερό μέτωπο του Νότου τι θα κάνει για τα νότια;

Έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν σε δημοσιεύματα ότι θα γίνει επανακατάληψη του κτιρίου της ΕΡΤ μετά από ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα, ο οποίος επικαλείται αόριστα δημοσιογραφικούς κύκλους, θα επιχειρήσουν «συριζοδημοσιογράφοι» να επανακαταλάβουν το κτίριο της ΕΡΤ .

«Σε δημοσιογραφικούς κύκλους διακινείται εσχάτως η πληροφορία ότι τη νύχτα των εκλογών, με το που θα κριθεί το αποτέλεσμα και θα είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει οργανωθεί ειδική ομάδα κομάντο που θα εφορμήσει να καταλάβει το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται, λέει, για μια ομάδα οργανωμένη από στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ με τη συμμετοχή γνωστών συριζοδημοσιογράφων, οι οποίοι θα καταλάβουν το κτίριο της πρώην ΕΡΤ και θα μεταδώσουν εικόνα της απελευθερωμένης από τα δεσμά της, κρατικής τηλεόρασης.

Κατά τον σχεδιασμό, το εγχείρημα θα υποστηρίξουν τις πρώτες ώρες ομάδες “αλληλέγγυων”, καθώς και συνδικαλιστές προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ!» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το αριστερό μέτωπο του Νότου όπως αποκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ, το Podemos, κ.τ.λ ως κόμματα της αριστεράς οφείλουν να επωμισθούν τις ευθύνες της διαχείρισης με νέους όρους για μια Ελλάδα και Ευρώπη της αυθεντικής δημοκρατίας.

Δεν συμφωνώ καθόλου με την ιδέα επαναλειτουργίας 15 κρατικών - δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων της ΕΡΤ από την Αγία Παρασκευή στα βόρεια προάστια, όταν στα νότια δεν υφίσταται ούτε ένα (1) ραδιοτηλεοπτικό.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή δημόσιων και ιδιωτικών ΜΜΕ, σε ολόκληρο το Ν.Αττικής, και ειδικότερα στα νότια προάστια, και μια νέα κυβέρνηση οφείλει μια δημόσια ραδιοτηλεοπτική δομή, καθώς και όρους δημοκρατικής λειτουργίας στα νότια.

Αυτό διακηρύσσω ως πολίτης επί δεκαετίες, και υποχρέωση των εκλεγμένων είναι η τήρηση ενός δίκαιου μοντέλου ισοκατανομής για την πλουραλιστική ενημέρωση όλων των πολιτών χωρίς κυβερνητικές και κομματικές αγκυλώσεις.

Εμείς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, τα νότια είναι σε δεύτερη ''μοίρα'' έναντι των βόριων προαστίων, άρα ένα δημόσιο ΜΜΕ δικαιωματικά αναλογεί στα νότια. 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το αριστερό μέτωπο του Νότου τι θα κάνει για τα νότια; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">