ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιατί στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν γνωρίζω αν η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επιφέρει ένα ντόμινο αλλαγών στην Ευρώπη, ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που διαμόρφωναν οι οικονομικά ισχυρές  χώρες, όμως προσωπικά το εύχομαι για την σωτηρία όλων των λαών.

Οι συμπολίτες μας στη Γλυφάδα κάποιες φορές αναρωτήθηκαν τι είναι αυτός που δημόσια καταφέρονταν κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι αριστερός, σοσιαλιστής, αναρχικός, η απλά έχει ασπαστεί τις οικουμενικές πανανθρώπινες αλήθειες;

Σύμφωνα με όσα διακήρυξα από το ραδιόφωνο, αρκετά χρόνια , καθίσταται σαφές ότι ο αληθινός σοσιαλισμός υπερτερεί πολλές φορές των οικουμενικών πανανθρώπινων αξιών και αλήθειας, δεδομένου ότι είναι πολιτική ιδεολογία, η οποία αν εφαρμοστεί σωστά θα έχει ενδεδειγμένο αποτέλεσμα.

Τι προτείνω, και τι ''φοβάμαι''.

Προτείνω να στηρίξετε ΣΥΡΙΖΑ, επειδή χρειαζόμαστε μια Αριστερά η οποία θα υπερασπίζεται με συνέπεια όλα τα δημόσια αγαθά, που γνωρίζετε ότι με τις κυβερνήσεις ΝΔ&ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σοβαρές αρνητικές μεταβολές.

»Το περιβάλλον υποβαθμίστηκε με τις πολιτικές των τελευταίων ετών, δεδομένου ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δασικών περιοχών, και εκτάσεων όπως το Ελληνικό που πρέπει να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο, μπήκαν στη φάση τσιμεντοποίησης βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

»Η δημόσια υγεία κλονίστηκε, διέλυσαν τόσο την πρωτοβάθμια όσο και την δευτεροβάθμια, με χιλιάδες ανασφάλιστους και ''τριτοκοσμικές'' συνθήκες.


» Η δημόσια παιδεία βρίσκετε στο μάτι ενός κυκλώνα συστηματικής απαξίωσης, αποδιάρθρωσης και χυδαίας ιδιωτικοποίησης, χιλιάδες νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό, και η παιδεία έγινε υπηρεσία εμπορίου.

» Οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στα νότια και τη Γλυφάδα πολλά χρόνια ταλαιπωρούν τους δημότες, αν και συντονισμένα προσπαθούν στο προοίμιο των εθνικών εκλογών να περάσουν μηνύματα επίλυσης.

» Τα δημόσια αγαθά - συχνότητες, πέρασαν στην οικονομική ελίτ δωρεάν, ώστε να εκλέγονται και επανεκλέγονται δια μέσω χειραγώγησης τα ίδια κόμματα εξουσίας, και στερούμαστε πολλά χρόνια τον αληθινό πλουραλισμό - πολυφωνία - όλων των πολιτών. Υπάρχει κενό αληθινής δημοκρατίας, και έλλειμμα ισοκατανομής, όμως το κυριότερο, υπάρχουν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συστημικότερα των συστημικών κυβερνήσεων.

Οι κοινωνικές αξίες και οι χαρές της ζωής έγιναν ''απαγορευμένες'' για πολλές χιλιάδες πολιτών, δεδομένου ότι τα κόμματα εξουσίας δημιουργούσαν προνομιακές κατηγορίες, και καταστάσεις, με συνέπεια να υποφέρουν οι οικονομικά ασθενέστεροι, και ορισμένοι κάπηλοι να κερδίζουν περισσότερα. 

Τουλάχιστον προσωπικά έδωσα την δυνατότητα να παρακολουθούν δημόσια οι υπόλοιποι συμπολίτες μας αν μπορεί να υπάρξει εκπροσώπηση για την δημοκρατία που αναλογεί στα νότια προάστια. 

Γνωρίζετε ως κάτοικοι νοτίων, ότι στα νότια δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ, (ούτε ένα δημόσιο, ούτε ένα ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό) και όμως οι περισσότεροι ποτέ δεν το συνδέσατε με τα κόμματα που ψηφίζατε, και με τις κάκιστες πολιτικές τους.

Φοβάμαι όσους χειραγωγούνται από την τηλεοπτική υποκουλτούρα, η οποία καλλιεργεί τον φόβο, παθητικούς αποδέκτες, εκμαυλισμό των συνειδήσεων, άκρατο ατομικισμό, αν και πολλοί λειτουργούν δημόσια, και την αδυναμία οι πολίτες να ελέγχουν την εξουσία και όσους θα γοητευτούν από αυτήν. Οι ανθρώπινες αδυναμίες είναι υπεράνω τόσο των οικουμενικών πανανθρώπινων αξιών, όσο και του σοσιαλισμού, και το γνωρίζουμε συνολικά πολύ καλά.

Πολλοί συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι δεν πρωτοστάτησα απλά στα FM, μεταλαμπάδευσα όσα αποτελούν σήμερα την πολιτική μας πραγματικότητα, και δεν με ενοχλεί το ότι δεν μου αναγνώρισαν το ελάχιστο. Μου αρκεί που ξέρω ότι γνωρίζουν ποιος και πότε (σε ανύποπτο χρόνο) διατύπωσε όσα απαιτούνται στη χώρα μας, και εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει πράξη. 

Να δοθεί τέλος στο πάρτι συμφερόντων των λίγων, και η δημοκρατία να ''απλώσει'' για όλους τους πολίτες.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιατί στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">