ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: «Θα πρωτοτυπήσω, μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις μου»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους συνεργάτες του ότι θα παραμείνει σταθερός στις δεσμεύσεις του, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μαξίμου, με αντικείμενο την αποτίμηση των επισκέψεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων, Μάρτιν Σουλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ότι «οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.
Στον αντίποδα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο Μέρκελ και Ολάντ αναζητούν κοινή θέση είναι ο τίτλος της γαλλικής Le Figaro, σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο Mέρκελ, Ολάντ και Σουλτς, στην οποία συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, και όλα τα τελευταία γεγονότα».

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι Βερολίνο και Παρίσι έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

Η Ανγκελα Μέρκελ καθυστέρησε στην αποστολή συγχαρητηρίου μηνύματος στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ έσπευσε να προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Το Βερολίνο, συνεχίζει η εφημερίδα, δεν θέλει να πιστέψει ότι το Παρίσι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός «μετώπου αντι-Μέρκελ» στην Ευρώπη.

Πάντως και από τις δύο πλευρές των συνόρων υπάρχουν ανησυχίες για τη νέα οικονομική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η Αθήνα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: «Θα πρωτοτυπήσω, μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις μου» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">