ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι πιθανοί προς υπουργοποίηση

Εντός της ημέρας ενδέχεται να έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση και να γίνει και η ορκωμοσία.

Στα πρόσωπα τώρα, τα οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με εποπτικό ρόλο στα οικονομικά υπουργεία θα οριστεί ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για υπουργός Οικονομικών. 

Ο Γιώργος Σταθάκης θα τεθεί επικεφαλής του υπερυπουργείου Ανάπτυξης, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς προαλείφεται για υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για υπουργός Άμυνας (οι ΑΝ.ΕΛΛ. αναμένεται να συμμετάσχουν με ακόμη 2-3 υφυπουργούς).

Επίσης, βέβαιο είναι ότι ο Νίκος Παππάς, διευθυντής μέχρι τώρα του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, θα είναι υπουργός Επικρατείας, με ρόλο στην επικοινωνία. Ενώ ένα από τα ονόματα που θα έχουν θέση στο υπουργικό σχήμα και θα συζητηθεί, με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, είναι αυτό του πρώην δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη και νυν επικεφαλής της αρχής κατά του ξεπλύματος «βρόμικου» χρήματος. Επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού εκτιμάται πως θα είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Από εκεί και πέρα, ρόλο στα παραγωγικά υπουργεία αναμένεται να έχουν επίσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργική θέση είναι πιθανό να πάρουν και οι Πάνος Σκουρλέτης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Ξανθός, Ράνια Αντωνοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης και Νάντια Βαλαβάνη.

πηγή: Αυγή 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι πιθανοί προς υπουργοποίηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">