Έχουμε βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, ως έθνος, ως οικονομία, ως κοινωνία, σύμφωνα των πολιτικών που υιοθέτησαν τα κόμματα εξουσίας 41 ετών.
Ενώ σήμερα ορισμένοι επικεντρώνουν στα τελευταία μνημονιακά έτη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ηθελημένα δεν κάνουν καμία αναφορά στον προγενέστερο χρόνο.
Ξέρετε γιατί; Οι λόγοι είναι πολλοί, σύνθετοι, και πολιτικοί, ωστόσο δεν συμφέρει καμία πλευρά να δημιουργηθεί πόλωση, δεδομένου ότι τα περισσότερα κόμματα σήμερα είναι «πολυτασικά» και αυτό σημαίνει ότι συνεργάζονται με όσους δημιούργησαν στον παρελθόντα χρόνο τις παθογένειες που υφίστανται ευρέως στην Ελληνική κοινωνία.
Το εκσυχρονιστικό λόμπι τόσο των κεντροαριστερών, όσο και των κεντροδεξιών, που ασπάστηκαν τον νεοφιλελευθερισμό και τον άκρατο καπιταλισμό, δημιούργησαν ένα κοινωνιολογικό στάτους επηρεάζοντας το σύνολο του Ελληνικού λαού, τόσο την κεντροαριστερά, όσο και την κεντροδεξιά, με επέκταση στην άκρα αριστερά και δεξιά.
Στην νεοελληνική κοινωνία, σήμερα, το μείζονος σημασίας για το σύνολο πολιτών, σύμφωνα του μοντέλου νεοφιλελεύθερης χειραγώγησης που επικράτησε, είναι η κοινωνική ανάδειξη, ο εύκολος πλουτισμός, η συσπείρωση μετριοτήτων κατά όσων θεωρούνται ιδιοφυείς η διαθέτοντες περισσότερες δεξιότητες, ο πλήρης καθολικός έλεγχος από λίγους, ώστε να τελεί σε ισχύ ο μύθος του σπηλαίου του Πλάτωνος, ενώ συνολικά γνωρίζουμε ότι "όταν οι φιλόσοφοι ''βασιλέψουν'' και οι ''βασιλιάδες'' φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί"
Κάποια πράγματα πρέπει να αποσαφηνίζονται δημόσια, και ως διανοούμενος θεωρώ απαράδεκτο ένα «πολυτασικό» κόμμα που παρουσιάζεται ως κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς να μην δύναται να καλύψει σε δημοκρατική βάση θεσπίζοντας δίκαιο νομικό πλαίσιο το σύνολο των πολιτών μιας χώρας, και ειδικά όσους πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο.
Ποια θέλετε να είναι η αντίδραση του μέσου νεοέλληνα/δας, διαπιστώνοντας ότι ένα κόμμα έρχεται να συνεχίσει όσους νόμους θέσπισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ευαγγελίζεται ότι είναι η ριζοσπαστική αριστερά που αντιτάσσεται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που προτάσσει Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, και την Ελπίδα που πεθαίνει τελευταία, ενώ κάποιοι δεν φρόντισαν να προστατέψουν τόσο το κόμμα όσο και τον πρόεδρο του κόμματος.
Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει για εμένα, ούτε η Δημοκρατία έτσι όπως την οραματίστηκα και μπορούσε να ισχύσει, σύμφωνα με όσα ίσχυσαν επί 37 χρόνια. Ειδικότερα, αρκετοί αξιώνουν θεσμικό ρόλο, και αν οι πολίτες τους τιμήσουν θα αισθάνονται δικαιωμένοι, θα βρίσκονται στο κοινοβούλιο, θα αμείβονται από το σύνολο των πολιτών, άρα υποχρεούνται να καλύψουν δίκαια και δημοκρατικά το σύνολο των πολιτών.
Με όσα θέσπισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με ευρωπαϊκές οδηγίες, αν και δεν αποτελεί πανάκεια ότι αποφασίζεται στο ευρωκοινοβούλιο, αυτό που μπορεί να ισχύει και μελλοντικά στο Ν.Αττικής είναι αποκλειστικά η υπηρέτηση του κεφαλαίου.
1) Πως θα υπάρξει δικαιοσύνη για κάποιον που ενώ αιτήθηκε σύννομα και κατέθεσε στη πολιτεία όσα απαιτούντο δεν αδειοδοτήθηκε στη γέννεση της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης το 1989 - 91;
2) Πως θα υπάρξει δικαιοσύνη σε κάποιον που του στέρησαν το δικαίωμα εν αρχή της φυσικής μετεξέλιξης;
3) Πως θα υπάρξει δικαίωση για ένα πολίτη που δέχτηκε επανειλημμένα ακόμη και καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις; Θα γυρίσει ο χρόνος πίσω και θα αλλάξει το ρου της ιστορίας και της φυσικής μετεξέλιξης που μου στέρησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;
4) Όταν κάποιοι είναι συνυφασμένοι με όσα ίσχυσαν, υπέρ της διαπλοκής, τόσο των ιδιωτών, όσο και του δημοσίου, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (σαφώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημιουργία 15 δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ αποσκοπούσε και στον διορισμό ημέτερων και στην αλίευση ψήφων, πλην όλων των υπολοίπων) πως θα δικαιώσουν τον πολίτη που αδίκησαν οι κυβερνήσεις που προαναφέρω;
Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ - δηλαδή όσων διόρισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - έχει υποσχεθεί δημόσια, υπάρχει δέσμευση, μπορείτε να μου υποδείξετε που υπάρχει η δέσμευση δικαίωσης του πρωτεργάτη πολίτη που διώχτηκε επί τέσσερις δεκαετίες; Του κάθε πολίτη, ειδικά του Ν.Αττικής.
Κάποιοι συμπολίτες μας που επέλεξαν να φιμώνουν - φιλτράρουν - ένα διανοούμενο και πρωτεργάτη ενός χώρου, ας προσέξουν τις αντιδράσεις όσων αντιληφθούν κάποια στιγμή ότι χρησιμοποιούνται. Η πλουραλιστική δημοκρατία με πλήρη διαφάνεια και με όλες τις φωνές δημόσια θα δημιουργήσει πραγματικά αλλαγές. Όποιος φιλτράρει φοβάται να συζητήσει και να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα που θα διαφωτίσουν το σύνολο.
Το ερώτημα είναι: Θα δικαιώσετε τους πολίτες με θέσπιση ενισχυτικού νόμου;
Τα παράνομα κόμματα του παρελθόντος κάποια στιγμή νομιμοποιήθηκαν, το ίδιο ίσχυσε για οτιδήποτε στην Ελλάδα πλην των ερτζιανών από τα κόμματα που βρέθηκαν στο κοινοβούλιο. Και σ' αυτό το σημείο πέρασα επανειλημμένα προτάσεις και αιτήσεις επί δεκαετίες που εφάρμοσαν οι Αμερικανοί το 2000, ενώ στην Ελλάδα η δημοκρατία νοσεί. Και σας ερωτώ, στις ΗΠΑ η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, τα κόμματα, γιατί επέτρεψαν την ενίσχυση του πλουραλισμού με χιλιάδες αδειοδοτημένους LP χαμηλής ισχύος ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ στην Ελλάδα είναι χιλιάδες οι διώξεις και οι κατασχέσεις; (Ρίξτε μια ματιά εδώ)
Γιάννης Κουρδομένος
Υ.Γ: Θυμίζω ότι βρισκόμουν στο *αεροδρόμιο του Ελληνικού όταν η κυβέρνηση της δεξιάς εκδίωξε εκατοντάδες κατοίκους της συνοικίας του Βοσπόρου. Ήμουν ένας εξ' αυτών, και σ΄αυτή τη περίπτωση δεν θυμάμαι να υπήρξαν κινητοποιήσεις της αριστεράς, παρά μόνον τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους. Το ίδιο ίσχυσε και με τους πρωτεργάτες των ερτζιανών, που δεχόντουσαν τις γνωστές διώξεις&κατασχέσεις, από κυβερνήσεις - κόμματα που είχαν την υποχρέωση υπηρέτησης του συνόλου, άρα θέσπιση εξειδικευμένων νόμων για το σύνολο.
*Το αναφέρω λόγω μιας συζήτησης που έγινε και αναφέρθηκαν οι κινητοποιήσεις στην αμερικάνικη βάση και ποιοι ήταν εκεί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου