ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός

Ιστορική μέρα για το λαό και για τη χώρα είναι η Δευτέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται πρωθυπουργός, έχοντας εξασφαλίσει καθαρή εντολή και αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα ακολουθήσει την ενδυματολογική επανάσταση, κατά την ορκωμοσία του, όπως την είχα διαδώσει ραδιοφωνικά δημόσια πριν από περίπου 25 χρόνια. Θα προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο με σκούρο κοστούμι, αλλά χωρίς γραβάτα. Αυτό θα είναι το στιλιστικό του δόγμα και σε όλες τις άλλες δημόσιες εμφανίσεις του σαν πρόεδρος της κυβέρνησης.

Για τους κατοίκους στα νότια που άκουγαν τον επανειλημμένα κατασχεθέντα Γλυφάδα FM, είναι γνωστό, ότι σε ανύποπτο χρονικό διάστημα είχαν τεθεί δημόσια μια σειρά από προτάσεις μου, και αντιθέσεις μου για όσα ίσχυαν σε επίπεδο πολιτικής. Ήμουν ο πρώτος που διακίνησε δημόσια τις σκέψεις μου για το μοντέλο πολιτικών στη χώρα μας χωρίς γραβάτες, θεωρώντας ότι αποτελεί την ''λαϊκή επανάσταση'' σε όσα είχαν επικρατήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας ''ράβει κοστούμι'' πρωθυπουργού της χώρας, και ελπίζω να καθιερωθεί χωρίς γραβάτα.

Η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον ηγέτη που φιλοδοξεί να αλλάξει ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν μπορεί να αφήσει ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με τόλμη και αποφασιστικότητα καλείται να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα και να αποκαταστήσει τις δομές ενός κράτους που έγινε συντρίμμια απ’ την τρόικα και τους ντόπιους υπηρέτες των ξένων τοκογλύφων.

Στα άμεσα προβλήματα που καλείται να δώσει λύσεις περιλαμβάνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας για να αντιμετωπιστεί η στρατιά των εκατομμυρίων ανέργων. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, οι απεριόριστες δόσεις στην εφορία για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις, οι αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις και η προστασία ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που εξαθλιώθηκε απ’ την τρόικα, θα αρχίσουν να γεννούν την ελπίδα και να επαναφέρουν το χαμόγελο σε ένα λαό, τον οποίο οδήγησαν στην κατάθλιψη και στις αυτοκτονίες, οι τροϊκανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Η κατάργηση των αντικινήτρων θα βάλει μπροστά τη βαριά βιομηχανία της οικοδομής, δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.

Το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να ρίξει στην ανάπτυξη τα τεράστια ποσά που κατευθύνονται τώρα στους ξένους τοκογλύφους. Γι’ αυτό η διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος θα είναι σκληρή και καθοριστική για το μέλλον της χώρας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσει τον πόλεμο με τους ξένους τοκογλύφους, είναι η διαμόρφωση ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου και μια κυβέρνηση μάχης που θα στηρίζεται σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Γι’ αυτό η νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις αυριανές εκλογές θα πρέπει να πάρει χαρακτήρα θριάμβου και η ήττα των μνημονιακών δυνάμεων να έχει τα χαρακτηριστικά της συντριβής. 

Η πέμπτη φάλαγγα των ξένων τοκογλύφων που είναι τα κόμματα του μνημονίου, θα πρέπει να αφανιστούν απ’ τον πολιτικό χάρτη. 

Το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε την τρόικα θα πρέπει απ’ την Κυριακή το βράδυ να αποσυρθεί στην πολιτική χωματερή, ατιμασμένο και εξευτελισμένο όπως αρμόζει σε αυτούς που παρέδωσαν το λαό και τη χώρα στους ξένους κατακτητές.

Από τη Δευτέρα ο Αλέξης δεν αλλάζει σελίδα, αλλάζει ολόκληρο το βιβλίο. Από τη Δευτέρα αλλάζουν όλα στη χώρα. 

Σ’ αυτή την κρίσιμη ιστορική μέρα, κανείς δεν μπορεί να είναι αμέτοχος. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα και τις πατριωτικές δυνάμεις για την απελευθέρωση της χώρας ή ραγιαδισμός, φτώχεια, πείνα, δυστυχία, εξαθλίωση και αυτοκτονίες.

Γιάννης Κουρδομένος, με στοιχεία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">