ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

Του Γιάννη Κουρδομένου

Θυμάστε τη λύση που είχε προτείνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, η οποία ήταν όσοι δεν έχουν για χαράτσι να πουλήσουν το σπίτι τους και να βγουν στο δρόμο. Να δημιουργηθεί η νέα τάξη εκατομμυρίων αστέγων.

Η λύση που πρότεινε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ήταν ότι «όποιος δεν έχει να πληρώσει για το ακίνητό του, να το πουλήσει».

Ο υπουργός υποστηρίζοντας την «ισότητα στην φορολόγηση» τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου ακινήτων βασισμένου όχι στο εισόδημα αλλά στην αξία του ακινήτου του φορολογούμενου.

Τους δώσατε τη δυνατότητα να κυβερνήσουν, και ήμουν ο μοναδικός πολίτης στα νότια που υποστήριξα ότι ήρθε η ώρα ο Μιλτιάδης να υπουργοποιηθεί, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι θα υπηρετηθούν αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο και οι εφοπλιστές. 

Ήθελα να καταστεί σαφές, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, ότι δεν έχουν να δώσουν τίποτα για το τόπο μας, αντιθέτως υπηρετούν με μένος το μεγάλο κεφάλαιο, και τα συμφέροντα των λίγων, η ''μεσαία τάξη'' στη χώρα μας κλονίστηκε και εξαφανίστηκε, πολλοί επιχειρηματίες έχουν καταστραφεί και σήμερα προστρέχουν σε συσσίτια, και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πλέον προοπτική με τη ΝΔ στη διακυβέρνηση.

Επίσης, γνωρίζετε ότι συστηματικά ''εργάστηκαν'' ώστε να βρεθούν και στο δήμο Γλυφάδας, ως ΝΔ, χρηματοδοτούμενοι από το μεγάλο κεφάλαιο, εφοπλιστές κ.α. ώστε να περατώσουν - ολοκληρώσουν - το ξεπούλημα τόσο του παραλιακού μετώπου, όσο και του πρώην αεροδρομίου. 

Για εμάς δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που αφήνει σκόπιμα απ' έξω την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών - κατοίκων για το όφελος των λίγων.

Ο ενιαίος φόρος για όλους, που είχε επικαλεστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνει σαφές ότι αποκλειστικός τους γνώμονας είναι το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, και η υπηρέτηση αποκλειστικά της ολιγαρχίας του πλούτου.

Γι' αυτό το λόγο, και για πολλούς ακόμη, πρέπει να αλλάξει σελίδα στη χώρα μας, και η μοναδική εγγυήτρια πολιτική δύναμη υπέρ του λαού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">