ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έλλειμμα ιδεολογικής συνάφειας στα νότια και την Γλυφάδα!

Αν κάποιος ανάμεσά μας έχει πρότυπες ιδέες, απόψεις, που μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο μας, αυτόματα γίνετε ο μεγαλύτερος εχθρός του συστήματος.

Τα μικροσυμφέροντα και μεγαλοσυμφέροντα γκρεμίζουν συθέμελα την δημοκρατία και αρκετοί κάνουν σειρά υποχωρήσεων απλά για την ανενόχλητη συμμετοχή τους στους υφιστάμενους μηχανισμούς. 

Το πολιτικό σύστημα μέχρι σήμερα στη χώρα μας ήταν καθολικός καρκίνος. 
Δεν άφησε κανένα υγιές κύτταρο να ανασάνει, κι ούτε θα νικηθεί από εξωτερικά αντισώματα. 

Εμάς στο παρελθόν μας λιάνισαν τα κόμματα, και πληρωμένα συμφέροντα μόλις αντιλήφθηκαν την απειλή. Όσοι εντός των κομμάτων κάτι πήγαν να κάνουν, το σύστημα τους πέταξε έξω φορτώνοντας τους του κόσμου τη λάσπη. 

Δυστυχώς, πρέπει να προηγηθεί η ολική κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, ώστε να απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις που βρίσκονται μέσα του. 

Ελπίζω μετά την καταστροφή να αναδιαταχθεί το πολιτικό σκηνικό και να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα πολιτικούς σχηματισμούς με ιδεολογική συνάφεια. (Αυτό μεταδόθηκε - πανομοιότυπα - ραδιοφωνικά πριν από 20 χρόνια ) Τώρα ιδεολογία έχουν μόνο κάποιοι άνθρωποι τόσο σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας χωρίς ιδεολογική συνάφεια μεταξύ τους.

Δεν είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι με την κυβέρνηση που θα προκύψει έπειτα των εθνικών εκλογών του 2015 θα προκύψουν και σειρά ενδεδειγμένων πολιτικών.

Υφίστανται πολλές αγκυλώσεις εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καθορίζουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, οι οποίες μπορεί να περιοριστούν σε ένα στάδιο καλύπτοντας ορισμένους, και τις προσδοκίες τους, όμως χωρίς ριζοσπαστικές αλλαγές.

Η πολλά υποσχόμενη Δημοκρατία, προαπαιτεί μια διαφορετικού χαρακτήρα πολιτική προσέγγιση, και χάραξη σχεδίων νόμου που να ενισχύουν τους ήδη υφιστάμενους νόμους και διατάξεις στη χώρα μας. Επιπροσθέτως, θέληση ουσιαστικών αλλαγών ώστε να ζυμωθεί το ενδεδειγμένο πολίτευμα το οποίο θα προκύψει σταδιακά.

Προσωπικά για εμένα δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όταν στα νότια προάστια δεν υφίσταται ούτε ένα δημόσιο ΜΜΕ. Ούτε ενδεδειγμένος τοπικός πολιτισμός μπορεί να υπάρξει.

Φανταστείτε για λίγο τον τοπικό πολιτισμό στα νότια και την Γλυφάδα, χωρίς ένα σχολείο - λύκειο, και συνολικά οι μαθητές να απαιτείται να οδηγούνται στα βόρεια προάστια για τις σπουδές τους.

Φανταστείτε για λίγο τον τοπικό πολιτισμό στα νότια και την Γλυφάδα, χωρίς αστυνομικά τμήματα, εκκλησίες, καφετέριες, παιδικούς σταθμούς, καταστήματα, επιχειρήσεις, κ.τ.λ και συνολικά οι κάτοικοι να είναι αναγκασμένοι να οδηγούνται στα βόρια προάστια για οτιδήποτε.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υφίστατο καθολικά ανύπαρκτος τοπικός πολιτισμός.
Τι συνθέτει έναν επαρκή - ανεπτυγμένο τοπικό πολιτισμό; Έπειτα των δημοτών - κατοίκων η πληρότητα δομών - υποδομών - που να καλύπτουν το σύνολο σε όλους τους τομείς.

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αναπτύξω όσα μετέδωσα ραδιοφωνικά πριν από δεκαετίες, σε ένα τόπο που τα κόμματα και οι πολιτικοί δημιούργησαν τεχνητό μεσαίωνα για τα συμφέροντα ορισμένων, κατά του συνόλου και του τοπικού πολιτισμού - δημοκρατίας.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν δημόσιες και ιδιωτικές δομές (ΜΜΕ) στο σύνολο του νομού, και να μην περιορίζονται στο ένα τμήμα. (ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ) Θεμελιώδες για την δημοκρατία ένα δημόσιο ΜΜΕ να βρίσκετε στα νότια προάστια, να στελεχωθεί από τους δεκάδες ειδικευμένους δημότες, για την πλήρη - πλουραλιστική ενημέρωση των κατοίκων, χωρίς κομματικά κριτήρια και κυβερνητικό έλεγχο.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έλλειμμα ιδεολογικής συνάφειας στα νότια και την Γλυφάδα! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">