ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μάρτιν Σουλτς: «Σπάνια αισθάνθηκα ότι έχω συνομιλήσει τόσο ειλικρινά»

Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα, ενώ σε κάποια άλλα θέματα οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος της συνάντησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Πέμπτης.

«Σπάνια αισθάνθηκα ότι έχω συνομιλήσει τόσο ειλικρινά», επισήμανε ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε πως είναι φυσικό να υπάρξουν συμφωνίες σε κάποια θέματα και συγκρούσεις σε κάποια άλλα.

«Βεβαίως θα υπάρξουν και διαφωνίες στη συζήτηση», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Αυτό που είναι σημαντικό, συνέχισε ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι ότι άκουσα πως δεν αντιμετωπίζετε τα θέματα μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαβουλεύσεων με τους εταίρους.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε ανοιχτές συζητήσεις στην Ευρώπη, εκφράζονται φόβοι ότι ο Τσίπρας θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο», είπε ο κ. Σουλτς για να τονίσει πως διαπίστωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Η Ελλάδα έχει χαρίσει πολλά στην Ευρώπη και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, σχολίασε ο κ. Σουλτς και εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.



Αλ. Τσίπρας: «Η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς σηματοδοτεί ότι πρώτιστη αξία της Ευρώπης είναι η αποδοχή της λαϊκής κυριαρχίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον Μάρτιν Σούλτς, τον οποίο χαρακτήρισε καλό φίλο της Ελλάδος, αλλά και προσωπικό φίλο του.

«Χρήσιμη και εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντησή τους για την εδραίωση μιας «νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της μεταμνημονιακής Ελλάδας και των θεσμών της ΕΕ».

«Η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο για να είναι παραγωγική» πρόσθεσε ο έλληνας Πρωθυπουργός.

Επισημαίνοντας ότι επί τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός σήκωσε και βάρη που δεν του αναλογούσαν λόγω της άρνησης μιας ολιγαρχίας να πληρώσει, καθεστώς -όπως είπε- που προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τώρα μπαίνει τέλος σε αυτή την ανάρμοστη σχέση.

«Διαβεβαίωσα τον κ. Σουλτς ότι έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζει τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε, έχουμε σχέδιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη, απορρίπτοντας τις πολιτικές λιτότητας, αλλά και χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων. Σημειώνεται πως η δέσμευση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς λειτουργεί καθησυχαστικά για τους Ευρωπαίους.

Εργαζόμαστε για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας πως για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος απαιτείται χρόνος. Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι σημαντικό ότι οι στόχοι των δύο πλευρών είναι κοινοί: η επιστροφή της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής.

«Διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια και εγγυόμαστε τη σταθερότητα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας μάλιστα ότι όσοι επενδύουν στο αντίθετο, γρήγορα θα διαψευστούν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μάρτιν Σουλτς: «Σπάνια αισθάνθηκα ότι έχω συνομιλήσει τόσο ειλικρινά» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">