ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να καταργηθεί η τροπολογία 2227/348 για κοιμητήριο στην Γλυφάδα

Στη χώρα που μπορούν να γίνονται όλα κατ' εξαίρεση, η ΝΔ αποφάσισε στο προοίμιο των εθνικών εκλογών, να περάσει μια εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία για νεκροταφείο στην Α'Ζώνη του Υμηττού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, με πρόσχημα την υπαγωγή του χώρου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το νέο νεκροταφείο κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της περιοχής, καθώς και από τις λοιπές περιοριστικές διατάξεις. 

Εκτός του σχεδίου πόλης, προσπαθούν να δημιουργηθεί ένα παράνομο νεκροταφείο, στο στρατόπεδο της αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας, ενώ υπάρχουν οι προτάσεις δεκαετιών, όπως και ο  Ν. 4062/12 για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής, με τις ζώνες που πρέπει να πολεοδομηθούν, άρα να υφίσταται σύννομα εντός του σχεδίου πόλης διαδημοτικό κοιμητήριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 3 του Ν. 4062/12 

3. Για την κατάρτιση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά καθορίζονται οι ακόλουθες γενικές χρήσεις γης και γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης:
Στις ζώνες ανάπτυξης επιτρέπονται οι χρήσεις της παραγράφου Β' του άρθρου 11 του ν. 3986/2011, οι χρήσεις σταθμών μεταφόρτωσης, ανακύκλωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, κοιμητηρίων και οι χρήσεις εκπαίδευσης και έρευνας.

Καθίσταται σαφές ότι η εν λόγω περιοχή στην Γλυφάδα, στην οποία προσπαθούν να πείσουν ότι ενδείκνυται να κατασκευαστεί κοιμητήριο, είναι στην Α' ζώνη προστασίας του Υμηττού, και προστατεύεται από προεδρικό διάταγμα,  και δεδομένου ότι γνώριζαν τι ισχύει, πέρασαν μια εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία, αποκλειστικά για τα συμφέροντα της οικογενείας Λάτση, άρα για εμένα κατάργησαν το Σύνταγμα, δημιουργώντας τον προνομιούχο με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του Ελληνικού κατά των θεσμοθετημένων που τελούσαν σε ισχύ.

Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση, να αποτρέψει το έγκλημα στην αναδασωτέα Α'Ζώνη του Υμηττού, καταργώντας την τροπολογία 2227/348 20.12.2014 που πέρασε στο προοίμιο των εθνικών εκλογών η συγκυβέρνηση, και έπειτα των αποφάσεων της δικαιοσύνης που εκκρεμούν να ισχύσει στο ακέραιο η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό με κατασκευή - χρήση σύννομου διαδημοτικού κοιμητηρίου.

Ο γνώμονας είναι τόσο η νομιμότητα, όσο και η πάγια κάλυψη εσαεί των αναγκών των δήμων της περιοχής, χωρίς να απαιτηθεί μελλοντικά νέος σχεδιασμός λόγω πληθυσμιακής ανάπτυξης. Ίσχυσε στην Γλυφάδα λόγω ανεπαρκούς σχεδιασμού στο παρελθόν, με ένα κοιμητήριο που πλέον δεν επαρκεί να καλύψει τις τοπικές ανάγκες, και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Κάθε νοήμων συμπολίτης μας αντιλαμβάνεται ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια, και αδιαμφισβήτητα αν πετύχαιναν τη δημιουργία κοιμητηρίου στο στρατόπεδο της αεροπορίας, και είχε κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, τα σχέδια της οικογενείας Λάτση θα προχωρούσαν (...) με βασικό δεδομένο την αποφυγή κατασκευής κοιμητηρίου στα όρια του δήμου Γλυφάδας._ 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να καταργηθεί η τροπολογία 2227/348 για κοιμητήριο στην Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">