ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με 235 ψήφους εξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με 235 ψήφους εξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Τραγάκης, τα 235 «ναι» στην υποψηφιότητα της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελούν αριθμό-ρεκόρ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων συγκεντρώνοντας 235 ψήφους επί 298 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Στην κάλπη βρέθηκαν ακόμη 61 λευκά και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.Την κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, και ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία της δεσμεύτηκε για την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου. «Η εκλογική διαδικασία μας θέτει στην πρώτη γραμμή της ευθύνης, δεν υπάρχουμε για τον εαυτό μας αλλά για τον λαό». Ο λαός μας εξέλεξε για να υπηρετούμε αξίες και αγαθά. Σημείωσε ότι θα πρωτοστατήσει στην διερεύνηση των σκανδάλων, ενώ θα υποστηριχθεί το αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η νέα Πρόεδρος της Βουλής στην προγραμματική της τοποθέτηση επιδίωξε να φανεί ενωτική και υπερκομματική δίνοντας, ωστόσο, το δικό της προσωπικό στίγμα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά και για τους σχεδιασμούς της.

Η νέα Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε επίσης ότι «θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την ενεργό και ουσιαστική συμβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την πρόβλεψη ρητρών ανάπτυξης και εγγυήσεων, αναχαίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ανακούφισης του λαού μας».

Κλείνοντας την ομιλία της είπε: «Οι άνθρωποι διαδηλώνουν για πανανθρώπινες αρχές και αξίες, όπως έκαναν χθες στην Αθήνα. Ολόκληρη η υφήλιος κοιτά την Ελλάδα με ελπίδα γιατί γνωρίζουν ότι θα είναι μία νίκη των ανθρώπων απέναντι στις νέες ολιγαρχίες και στις αγορές».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με 235 ψήφους εξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">